Bij een duurzame tuin hoort een duurzaam beplantingsplan

Ecologisch tuinieren komt steeds meer aan de aandacht en velen gebruiken deze manier van tuinieren al. Ecologisch tuinieren houdt in: geen of zo weinig mogelijk chemicaliën gebruiken, het ontwerp afstemmen op het bestaande ecosysteem van de tuin en gebruik maken van vaste, duurzame planten. Het succes van de laatste factor hangt af van een goed en duurzaam beplantingsplan.

Vaste planten zijn duurzaam

Het kweken van planten is in veel gevallen slecht voor het milieu. Er is een hoop water voor nodig, om maar niet te spreken over het transport dat nodig is om de gekweekte planten uiteindelijk op de plaats van de verkoopbestemming te krijgen. Daarom is het bij ecologisch tuinieren verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van vaste planten waar je meerdere jaren van kunt genieten. Een beplantingsplan helpt je hierbij. Hiermee plan je elk seizoen hoe de tuin erbij staat: welke planten bloeien en welke niet?

Vier seizoenen genieten van de tuin

Het maken van een dergelijk plan vergt een hoop plantenkennis en kennis van ecosystemen om het zo duurzaam mogelijk te maken. Tuinontwerpers zoals Marjan de Koning kunnen je hier uitstekend bij helpen. Zij weten met hun jarenlange ervaring precies welke kleuren goed bij elkaar passen, tot welke hoogte de planten groeien en welke planten wanneer in bloei staan. Kortom: zij zorgen ervoor dat jij vier seizoenen lang kunt genieten van een prachtige tuin die er elke maand weer een beetje anders uitziet en nooit verveelt. Een duurzame keuze dus.

Impulsaankopen voorkomen met een beplantingsplan

Voorkom impulsaankopen die niet passen in de sfeer van de tuin en maak de tuin een stuk duurzamer met een doordacht beplantingsplan. Voor het aan laten meten van zo’n plan hoef je geen voornemens te hebben voor een andere indeling of het aan laten leggen van een nieuwe tuin. Een bestaande tuin kan net zo hard schreeuwen om nieuw leven! Interesse? Kijk eens op de website van Florera in Heeze, voor tuinontwerp en advies.