Duurzaam huis laten bouwen door Duitse aannemer

Zonnepanelen

De huizenmarkt in Nederland is al jaren behoorlijk krap. Dit betekent dat er weinig huizen beschikbaar zijn, vooral voor starters. Ook het bouwen van nieuwe woningen gaat niet snel genoeg om de klap op te vangen. Dit komt mede door het tekort aan aannemers die een huis kunnen bouwen. Zeker wanneer je bepaalde duurzaamheidseisen hebt haakt een aannemer sneller af. Een duurzaam huis laten bouwen door een Duitse aannemer is dan zeker een goede optie. Duitse aannemers hebben meer tijd en sommigen lopen zelfs voor als het aankomt op duurzaamheid. Wanneer je zelf enigszins flexibel bent en goed je wensen kunt aangeven heb je misschien aan een Duitse aannemer de ideale partner voor het bouwen van je huis.

Aangeven van je duurzaamheids wensen 

Het verduurzamen van je woning kan op verschillende manieren. Wanneer je een nieuwbouwwoning wilt kun je natuurlijk een volledig duurzaam huis laten bouwen. Een duurzaam huis begint bij het aangeven van je wensen. Wanneer je gelijk in het begin aangeeft wat je wensen zijn kan een Duitse aannemer hier ook rekening mee houden. De meeste aannemers kunnen dit dan zelfs nog aanvullen of verbeteren. Zo hebben ze in Duitsland bijvoorbeeld al solar dakbedekking. In Nederland zien we dit ook steeds vaker, maar in Duitsland is het al zo goed als standaard geworden. Ook het meedenken met andere dingen is bij een Duitse aannemer heel normaal. Vaak zorgen ze er al standaard voor dat een duurzaam huis gebouwd wordt met Philips hue lampen en zonder schakelaars. Allemaal kleine dingen waar je misschien zelf nog helemaal niet aan gedacht hebt. Voordat je een afspraak hebt met een aannemer is het goed om je eigen wensen op papier te zetten en dit dus kenbaar te maken.

Verwarmen van je duurzame woning

In Nederland kunnen de winters koud zijn. Dit is in Duitsland niet anders. Ook een duurzaam huis laten bouwen door een Duitse aannemer is mogelijk wanneer je een alternatief zoekt voor een gasgestookte verwarming. De manier van verwarmen van een Duits huis verschilt niet zoveel met Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepomp, multi-split airco met verwarmfunctie, hete-lucht verwarming, pelletkachel of een andere duurzame optie.

Verlichting en andere soorten Domotica

Een huis laten bouwen door een Duitse aannemer klinkt heel moeilijk, maar dit is het zeker niet. Duitsland is ook een stuk groter dan Nederland en met sommige dingen lopen ze echt voor op ons. Dit merk je ook terug in de bouw. Wanneer ze bepaalde kennis niet in huis hebben is er altijd wel iemand die ze kennen die kan helpen. Vraag daarom ook gelijk naar de Domotica opties. Domotica is een ander woord voor smarthome. Een huis wat slim is en heel goed kan omgaan met duurzaamheids gadgets. Door het plaatsen van slimme apparaten in je huis zul je de komende jaren voordeel halen. Domotica is alleen niet goedkoop. Wanneer je slimme verlichting zoekt kun je altijd een hue aanbieding vinden op het internet.