Zonnepanelen plaatsen: een groene woning, maar een gevaar voor vogels!

Zonnepanelen worden massaal door Nederlanders op daken van huizen, bedrijfspanden en schuren geplaatst om een steentje bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland en het terugverdienen van de investering. Middels een salderingsregeling, BTW teruggaaf en de opwekking van eigen energie verdienen zonnepaneleninvesteerders namelijk op hun investering in zonnepanelen. Desondanks heeft een duurzame woning ook impact op de natuur, wat Birdblocker is opgevallen. De ruimte tussen de zonnepanelen en het dak zijn namelijk een aantrekkelijke broedplaats voor vogels, die op deze plek gaan nestelen. Hoewel we vogels natuurlijk de ruimte moeten geven om te kunnen leven in deze industrialiserende wereld, zijn vogels onder zonnepanelen uiterst gevaarlijk en moeten we deze situatie te allen tijde voorkomen.

Waarom zijn vogelnesten onder zonnepanelen gevaarlijk?

In het broedseizoen is het lekker warm onder zonnepanelen en denken vogels: dit is dé plek om te gaan nestelen! Desondanks is dit erg gevaarlijk voor zowel de vogels als jouw dak. De takjes uit het nest kunnen namelijk het folie van de zonnepanelen beschadigen, waardoor er een storing in het PV-systeem kan ontstaan. Het zonnepaneel kan daardoor defect raken of aanzienlijk minder rendement opleveren. Daarbij komt dat de bekabeling aangetast kan worden en de zonnepanelen vervuild raken door de uitwerpselen van de vogels. Verder kunnen de vogels jaarlijks terugkeren als ze eenmaal gesetteld zijn onder de panelen.

Wat kun je doen tegen het nestelen?

Wil jij voorkomen dat de vogels onder jouw zonnepanelen gaan nestelen? Dan is de zonnepanelen vogelwering van Birdblocker ideaal. Met een handige kunststof strip creëer jij namelijk anti vogel zonnepanelen, waar de vogels niet onder kunnen komen. De birdblocker is daarmee dé manier om te voorkomen dat jouw zonnepanelen aangetast worden door het nestelen van vogels, die jouw zonnepanelen wel als aantrekkelijke broedplaats beschouwen. Op die manier bescherm je zowel jouw panelen als de vogels tegen de schade die de vogels mogelijk aanrichten.