Een goede ondergrond voor de perfecte grasmat

Het leggen van graszoden is iets wat vrijwel iedereen kan, maar er gaat eerst wel een proces aan vooraf. Zo dient de ondergrond van goede kwaliteit te zijn. De ondergrond dient namelijk vlak en gezond te zijn.

Hoe een goede ondergrond maken?

Als je een oud gazon wilt vervangen dan begin jet met het omspitten van het oude gazon. Je kunt het gazon eventueel ook verwijderen en nieuwe grond gebruiken. Wat vooral belangrijk is, is dat de ondergrond luchtig en los is. Je kunt de grond mengen met bijvoorbeeld compost, mest en een grondverbeteraar. Het is ook noodzakelijk om onkruid en stenen te verwijderen. Had je bij het oude gazon te maken met mos en kale plekken? Dan kan dit duiden op een negatieve zuurtegraad van de grond. Dit is nadelig voor het gras. Je kunt een zuurtegraadtest kopen om zo de zuurtegraad te bepalen. Om dit probleem op te lossen kun je kalk strooien.

Graszoden aanschaffen

Eenmaal je de juiste ondergrond hebt kun je gaan kijken naar het gras. Graszoden kopen is eenvoudig. Dit kun je online doen. Je berekent eerst hoeveel graszoden je nodig hebt. Een graszode is één vierkante meter, dus kun je eenvoudig berekenen hoeveel graszoden je nodig hebt. Het oppervlakte berekenen is ook niet moeilijk. Je vermenigvuldigt de lengte en de breedte en zo weet je hoeveel graszoden je nodig hebt. Mocht je er niet uitkomen? Dan kun je altijd een specialist benaderen en hij of zij kan helpen bij het berekenen van de oppervlakte voor de aanleg van de ideale grasmat!