Besparen op je verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, denk dan niet dat dit een fluitje van een cent is. Het vergt een goede voorbereiding, organisatie, planning en een juiste kostenoverzicht, om de dag van de verhuizing zo vlot mogelijk te laten verlopen. Verhuisbedrijf TPC Logistics uit Utrecht geeft enkele tips, die ervoor kunnen zorgen dat je zo veel mogelijk kosten kunt besparen op je verhuizing.

Weekend

Voor de verhuisdag kun je zelf de gemakkelijk te vervoeren spullen zelf wel naar je nieuwe woning verhuizen. Maar er blijven ook altijd grotere zaken, zoals meubels en huishoudelijke apparaten staan, die niet zo gemakkelijk te verhuizen zijn. Hiervoor kan je een een busje, een aanhanger of een vrachtwagen huren, maar je kan ook een verhuisbedrijf inschakelen. Houd er alleen rekening mee, dat als je je verhuisdag in het weekend hebt gepland en je huurt een verhuisbedrijf in, dat het bedrijf een extra toeslag voor het weekend berekend. In dit soort gevallen is het handiger als je op een doordeweekse dag verhuist.

Inpakken en opruimen

We hebben vaak geen idee wat voor onzinnige zaken we allemaal bewaren. Zodra je de verhuisdag hebt gepland, denk dan goed na wat je echt mee wilt nemen en wat niet en begin met opruimen. Je zult dan veel zaken tegenkomen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt en wat direct weggegooid kan worden, zoals onnodige papieren en defect apparaten. Het voordeel van opruimen, is dat je deze zaken allemaal niet meer hoeft in te pakken, wat tijd scheelt, maar ook het aantal verhuisdozen. Hoe minder je hoeft te verhuizen des te minder lang hoef je een verhuisbedrijf of een eventueel gehuurd voertuig te gebruiken, waarmee je flink op de kosten kunt besparen.

Dozen

Heb je voldoende budget, dan kan je gewoon het aantal verhuisdozen kopen wat je nodig hebt. Maar verhuisdozen zijn best wel prijzig, dus je kunt ook ruim op tijd beginnen met het verzamelen van allerlei dozen die je bijvoorbeeld in de supermarkt kunt vinden. Supermarkten hebben dagelijks met heel veel dozen van doen, dus vraag de supermarktmedewerker of hij wat dozen voor je wil achterhouden. Meestal zal dit geen probleem zijn. Doordat je geen verhuisdozen hoeft te kopen, kan je al zo’n € 50,- besparen.

Vergoedingen

Het kan zijn dat je om verplichte redenen moet verhuizen, zoals het huurhuis waar je in woont moet gesloopt worden, of je krijgt een nieuwe baan op een andere locatie. In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een verhuisvergoeding. Maar dit soort vergoedingen krijg je nooit automatisch. Ga hier dus zelf achteraan en controleer ook op welke vergoeding je eventueel recht hebt, zodat je geen vergoedingen misloopt.