De voordelen van kunstgras

Wanneer je wat meer groen in de tuin wilt denk je al snel aan gras, maar kies je dan voor kunstgras of voor echt gras? In dit artikel kun je meer lezen over de voordelen van kunstgras en de verschillende manieren waarop je kunstgras toe kunt passen.

Kunstgras oogt al lang niet meer onnatuurlijk

Veel mensen denken bij kunstgras al snel aan het knalgroene kunstgras dat op voetbalvelden wordt gebruikt. Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor kunstgras dat hetzelfde uiterlijk heeft als echt gras. Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook is er veel verschil in prijs en kwaliteit.
Kunstgras is even mooi, zo niet mooier, dan echt gras. Maar wat maakt kunstgras nou zo mooi? Ten eerste heeft kunstgras een constante lengte en groeit het niet ongelijk. Daarnaast ontstaan er geen kale of gele plekken wanneer het langere tijd erg droog is. Bovendien kunnen onkruid en mos een echt grasveld compleet overnemen. Bij het gebruik van kunstgras heb je geen last van onkruid en mos.

Kunstgras is makkelijk in onderhoud

Echt gras heeft veel onderhoud nodig. Het moet natuurlijk regelmatig worden gemaaid. Bovendien moet er in de zomermaanden vaak worden gesproeid en moet een echt grasveld worden bemest om het mooi te houden. Wanneer je hier geen tijd voor hebt of gewoon niet echt groene vingers hebt, is kunstgras een hele goede optie. Het enige onderhoud dat kunstgras nodig heeft, is dat het zo nu en dan moet worden geborsteld. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van het type kunstgras.

Locaties voor kunstgras

Misschien wel het grootste voordeel van kunstgras is dat het geen aarde nodig heeft. Hierdoor is het mogelijk om kunstgras te plaatsen op bijvoorbeeld een dakterras of op een balkon. Door het plaatsen van kunstgras op je dakterras in combinatie met een aantal planten en wat tuinstoelen of een mooie loungeset, kun je een echt achtertuin gevoel creëren.

Kunstgras kan verder in de hele tuin toegepast worden. Het wordt vaak geplaats vanaf het huis tot de achterkant van de tuin, waarbij er een aantal stapstenen of houten planken worden geplaatst om een pad te creëren. Kunstgras is ook zeer geschikt om te plaatsen onder een speelplek voor de kinderen.

Met kunstgras zijn ook hele creatieve dingen mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een kronkelend kunstgras pad worden gelegd. Ook het dak van de schuur kan bekleed worden met kunstgras en zelfs verticale wanden kunnen worden bekleed met kunstgras.
Wanneer je kiest voor kunstgras is het belangrijk om te bepalen wat voor kwaliteit kunstgras je wilt. Kunstgras is er in verschillende kleuren. Daarnaast zit er verschil in de hoeveelheid en de lengte van de kunstgrassprieten.

Bron: Tuin en kunstgras.nl