Een vrijstaande woning laten bouwen

Iedereen zou graag willen wonen in een vrijstaand huis wat helemaal van henzelf is. Maar hoe doe je dat? De huizen die te koop staan, zijn meestal niet vrijstaand. Het antwoord is: vrijstaand bouwen. Uw eigen vrijstaande huis bouwen kan gerealiseerd worden met een totaalconcept.

Uw eigen huis bouwen, dat klinkt veel mensen als muziek in hun oren. U spreekt uw wensen uit en dan wordt er gezocht naar een manier om van uw wensen werkelijkheid te maken.

De kosten

Voordat het bouwen begint, moet u natuurlijk eerst op zoek naar een architect. Als u gesproken heeft met een architect kunt u verder zoeken naar de juiste aannemer voor uw droomhuis. De architect kan u daarbij helpen. De architect weet uit ervaring welke aannemer het beste bij uw wensen past. Maar u kunt ook eerst praten met een aannemer. De aannemer zal dan zelf een architect kiezen om mee samen te werken om uw vrijstaande huis te gaan bouwen. Als de aannemer en architect al uw wensen hebben gehoord, kunnen zij een indicatie geven van de kosten zijn om een huis te laten bouwen.

Cataloguswoning

Uw eigen vrijstaande woning bouwen is niet uw enige optie. U kunt er ook voor kiezen om een cataloguswoning te laten bouwen. Dit wordt een cataloguswoning genoemd: een standaardwoning die al is ontworpen. Het enige wat u hoeft te doen, is een woningtype uitkiezen en dan zal de aannemer het bouwproces verzorgen. Veel mensen denken dat er bij de cataloguswoning geen ruimte meer is voor hun eigen inbreng. Maar maakt u zich geen zorgen over die gedachte. Bij een cataloguswoning is nog genoeg ruimte voor uw eigen inbreng. U kunt bijvoorbeeld een serre laten bouwen of een dakkapel op het dak laten bouwen. Bij een cataloguswoning kunt u dus nog genoeg zelf inbrengen. De basislijnen blijven natuurlijk wel hetzelfde, maar wilt u dat bepaalde dingen anders worden gedaan, dan kan het bouwbedrijf dat voor u regelen. 

Kiest u voor de optie om nog wat toe te voegen aan uw cataloguswoning, dan is er sprake van prefab bouw. Dit houdt in dat de onderdelen in een fabriek worden gemaakt en dan pas worden gemonteerd op de bouwlocatie. Het bouwproces verloopt op deze manier stukken sneller.