Veilig wonen: inbraakpreventie tips

Het is niet altijd mogelijk om een inbraak te voorkomen. Toch zijn er wel wat tips te benoemen waardoor de kans op een inbraak zo gering mogelijk blijft. We zullen er hieronder een paar bespreken, speciaal voor u op een rij gezet door een zeer ervaren slotenmaker.

Open deur

De eerste tip is letterlijk een open deur. Wanneer je geen zicht hebt op de ramen en deuren in de woning, dien je ze op slot te doen. Ga je even zonnen in de achtertuin? Zorg dan dat je de voordeur op slot doet. Even theedrinken bij de buurvrouw? Doe de ramen dicht. Een inbreker staat binnen enkele minuten alweer buiten, vaak zonder dat je ook maar iets in de gaten hebt. Sluit daarom altijd alles af wanneer je de boel niet zelf in de gaten kunt houden.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

Denkt u dat uw woning voldoende is beveiligd? Vraag dan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan. Hierbij komt een erkend slotenmaker langs om te controleren of er inderdaad aan alle eisen wordt voldaan. Wanneer de beveiliging op orde blijkt te zijn, krijgt u een sticker waarmee u inbrekers duidelijk kunt maken dat het geen zin heeft om in te breken. Mocht de beveiliging niet helemaal in orde zijn, dan krijgt u tips waarmee u die alsnog kunt verbeteren.

Advies van een ervaren slotenmaker

Het kan ook zeker geen kwaad om advies in te winnen van een ervaren slotenmaker. Vaak weet hij of zijn nog wel zwakke plekken in de beveiliging op te sporen. Uiteraard is het onmogelijk om te allen tijde een inbreker buiten de deur te houden, maar het is wel mogelijk om het inbreken sterk te ontmoedigen. Dat moet dan ook het doel zijn en een ervaren slotenmaker kan u daar zeker bij helpen.

Informatie over inbraakpreventie?