Energie besparen met kozijnen

Energie besparen wordt al jaren beschouw als een erg belangrijk agendapunt binnen de woningbranche. Naast een ketel vervangen, het monteren van zonnepanelen en andere energiebesparende methoden. Is het erg belangrijk om te kijken op welke manier je nog meer bewust kan omgaan met energie binnen je huis. Je kan dit erg goed doen met bijvoorbeeld kunststof kozijnen en alles wat hierbij hoort zoals bijvoorbeeld het glas en de afdichting hiervan. In dit artikel bespreken we verder welke kozijnen het best isoleren en welk glas je moet kiezen zodat je jaarlijks honderden euro’s kan besparen.

Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn al jaren de favoriet bij huiseigenaren en dat gaat de komende jaren niet veranderen. Niet alleen omdat ze erg onderhoudsarm zijn, veel goedkoper dan de andere alternatieven en veiliger zijn tegen inbraak. Vooral de aantrekkelijke isolatie waarde spreekt de huiseigenaren aan. Door het kiezen van de juiste kozijnen kan je erg veel besparen op je energiekosten. Door de energiezuinige en holle constructie kan er veel beter geïsoleerd worden. Dit is andere met bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Uit onderzoek is gebleken dat aluminium en kunststof kozijnen een zeer gunstige isolatiewaarde hebben. Door deze eigenschappen raden veel leveranciers aan om hiervoor te kiezen wanneer er bespaart wil worden op de eindrekening en helpen je verder op weg naar een duurzamere manier van wonen.

Glas

Het is bekend dat het type glas van hoge energiebesparende waarde kan zijn dan u denkt. Kiezen voor het zogenaamde HR++ glas is al een aantal jaren de standaard. HR++ glas verbetert uw wooncomfort en bespaart fors op uw energieverbruik. Het welbekende enkel glas is bijna niet meer gebruikelijk, omdat het erg veel energie doorlaat. HR++ glas heeft als kenmerk dat de warmte veel beter binnen blijft. Daardoor hoef je de verwarming minder vaak aan en verbruikt je uiteindelijke minder gas. Je hebt geen koude ramen meer en de ruiten beslaan minder snel aan de binnenkant. Ook een erg belangrijk voordeel is dat het niet alleen warmte isoleert%2