De discussie duurt voort, zijn waterbedden juist goed of slecht voor je rug?

Dit is een discussie punt wat steeds weer terug naar voren komt op het gebied van waterbedden. In dit artikel worden de voordelen van waterbedden benoemd.

Een waterbed biedt juist goede ondersteuning

Sinds het moment dat het eerste waterbed gemaakt werd zijn er al veel aannames over het gebruik van waterbedden en het effect op je rug. Veel mensen gaan ervan uit dat een waterbed onvoldoende je rug ondersteund. De aannames zijn echter verkeerd, want het het gebruik van een waterbed biedt juist goede ondersteuning.

De voordelen van een waterbed

Een waterbed biedt soms juist meer ondersteuning dan normale matrassen. Dit is in tegenstelling tot wat de meeste mensen suggereren. Een waterbed biedt verschillende mate van ondersteuning in de rug. Je hebt namelijk een full-wave action, semi-wave action of een no-wave action waterbed. Dit soort waterbedden zorgt voor betere ondersteuning, zodat de rug niet wordt overbelast. Het hangt er erg vanaf welk soort het beste bij jou rug past.

Ook is er de mogelijkheid om de warmte bij te stellen van een waterbed. Doordat je de warmte juist afstelt kan het voordelig op je lichaam werken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je stijve spieren in de rug, heupen en nek verdwijnen. De warmte van een waterbed biedt dus een ontspannend effect op gespannen spieren en verminderd de stress.

De conclusie over het waterbed

De aannames over waterbedden zijn dus als het ware onjuist. In tegenstelling van wat mensen over een waterbed denken is het juist erg ontspannend en heeft alleen maar voordelen. Je krijgt geen last van je rug, mits je natuurlijk een goed waterbed kiest. Waterbedden zijn er in verschillende soorten en met de juiste warmte zorgt het ook nog eens voor ontspannen spieren in de rug, heupen en de nek. Wanneer deze stijf zijn van bijvoorbeeld sporten kan je dus volledig tot rust komen door op een waterbed te liggen.