Investeren in zonnepanelen

Twijfelt u om zonnepanelen te kopen? Als u met het antwoord op deze vraag stoeit, willen wij in een aantal punten uiteenzetten waarom wij denken dat het verstandig is om te investeren in zonnepanelen.

Milieuvriendelijk aspect

Allereerst natuurlijk het milieuvriendelijk aspect. Denk hierbij aan de aanzienlijke reductie van de uitstoot van CO2 gassen. Natuurlijk zijn er bij de productie van de panelen broeikasgassen vrijgekomen. Tijdens het gebruik van deze panelen op uw dak wordt er echter NUL gram uitgestoten voor de energie die u zelf opwekt en die u niet vanuit de stroomleveranciers betrekt. Ook nadat panelen worden afgedankt, na gemiddeld zo’n 25 a 30 jaar kunnen ze tot zo’n 95% hergebruikt worden voor nieuwe zonnepanelen. Per saldo draagt u met zonnepanelen op uw dak substantieel bij aan de reductie van CO2 uitstoot!

Financieel voordeel

Het kan natuurlijk zo zijn dat u andere motieven heeft zoals het financiële voordeel. Ook dan is het verstandig om te investeren in zonnepanelen. De prijzen van zonnepanelen zijn momenteel ook zeer gunstig.

Als we er even van uitgaan dat u op het moment van schrijven (2017) 0 % rente krijgt over uw spaargeld, is het verstandiger om dit geld te investeren.

Als u die 1000 euro zou investeren in zonnepanelen die u zelf op uw dak zou legt, waarbij u dus geen installatiekosten betaalt betekent het dat u een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar heeft. Dat betekent dat €1000 aan zonnepanelen zorgt voor een opbrengst van €142,86 per jaar. Als we dat vermenigvuldigen met 20 jaar heeft u een eindvermogen van €1857,20 (142,86*20-1000). Oftewel een stijging van 185% van het vermogen over 20 jaar.

Financieel is het dus heel verstandig om te investeren in zonnepanelen. Hierbij hebben we het voordeel van eventuele vermogensbelasting en BTW teruggave nog niet eens benoemd. Als u de zonnepanelen eenmaal op het dak heeft liggen hoeft u er verder erg weinig voor te doen. Eenmaal per jaar een emmer water en een spons om de panelen even te reinigen en u heeft er verder het hele jaar geen omkijken meer naar. Zonnepanelen zijn dus eigenlijk een stille goudmijn op uw eigen dak. Wilt u de prijzen van zonnepanelen weten?