Makelaar: je kan niet zonder

Sommige dingen doe je heel vaak in je leven. Een bezoekje aan de supermarkt bijvoorbeeld, of aan een kledingboetiek. Een huis kopen of verkopen hoort in de meeste gevallen niet bij die dingen, dat doe je meestal maar één of een paar keer in je leven. Ervaring en kennis over hetgeen waar je op moet letten heb je meestal niet of nauwelijks. Bij de aan- of verkoop van een huis gaat het niet alleen om grote bedragen, ook is de bouwkwaliteit van het pand van belang. Omdat de benodigde kennis om alles goed te beoordelen in de regel ontbreekt is het wijs om de hulp van een specialist in te roepen. En dat is natuurlijk je makelaar in Breda.

De kwaliteit van het pand

Zeker bij de aankoop van een gebruikt pand wil je er zeker van zijn dat je niet voor onverwachte en onaangename verrassingen komt te staan. Je nieuwe woning moet bijvoorbeeld niet te maken krijgen met lekkages, verzakkingen en ander bouwkundig ongerief. Je kunt de makelaar kritisch naar al dit soort zaken laten kijken, zodat je weet in welke staat je nieuwe woning is. Dat geeft je een goed uitgangspunt bij het onderhandelen over de prijs, of je hebt voldoende aanwijzingen om van een ongewenste koop af te zien.

Belangrijke adviezen

Uit het onderzoek kunnen allerlei aanwijzingen en adviezen voor verbeteringen komen om de woning weer in een optimale conditie te krijgen. De kosten die hiervoor nodig zijn kun je, dankzij het onderzoek van de makelaar, proberen in korting te brengen op de aanschafprijs van de woning. In sommige gevallen kun je bedingen dat de vorige eigenaar bepaalde problemen eerst oplost voor je definitief akkoord gaat met de aankoop. Zo helpt de makelaar je niet alleen om een passende woning te vinden, maar ook een waarvan je precies weet hoe deze er bouwkundig voorstaat. Je makelaar, daar kun je op bouwen!