Redenen om te kiezen voor een trapleuning en balustrade

trapleuning en balustrade

Vaak wordt voornamelijk vanuit functioneel oogpunt voor een trapleuning gekozen. Het helpt je veilig omhoog en naar beneden te komen! Zeker op latere leeftijd, is het prettig om je enigszins omhoog te kunnen trekken aan de trapleuning. Daarbij biedt het je ondersteuning om een val van de trap te voorkomen. Een trapleuning is echter niet alleen bijzonder functioneel. Het geeft de trap ook een hele fraaie uitstraling! Kies bijvoorbeeld voor een trap met klassieke spijlen, om de trap wat chiquer te laten ogen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van een trapleuning en balustrade.

Maak de trap en overloop veiliger voor je gezin

Het gebruik van een trapleuning en balustrade zorgt er bovenal voor, dat de trap en overloop veiliger worden. Zeker met kinderen is het verstandig om een balustrade te gebruiken. Zij zien de gevaren van een gat bij de overloop minder snel, dan dat een volwassene dit ziet. Om te voorkomen dat het kind valt, is het gebruik van een balustrade aan te raden.

Tip: combineer de balustrade op de overloop met een traphekje om te voorkom dat je kinderen op eigen initiatief van de trap naar beneden kunnen lopen.

Tover de trap om tot een eyecatcher in huis

Naast het feit dat een trapleuning en balustrade voor meer veiligheid in huis zorgt, kun je de trap hiermee omtoveren tot een ware eyecatcher. Ideaal, wanneer de trap zich bijvoorbeeld in de woonkamer van je woning bevindt of wanneer deze een prominente plek in de hal heeft. Zorg dat de stijl van de trapleuning en balustrade aansluit bij de gekozen interieurstijl in huis. Een te groot contrast kan de trap een rommelige look geven! Iets wat je wilt voorkomen.

Kies voor een houten trapleuning of balustrade

Ons advies is om te kiezen voor een houten trapleuning of balustrade. Niet alleen past dit mooier bij de trap, maar dit materiaal is ook eenvoudig te schilderen. Waardoor je zelf de trapleuning en de balustrade elke gewenste kleur kunt schilderen. In de webshop van Houtcompleet.nl vind je een ruim assortiment balustrades en trapleuningen van hout.