Wat te doen met sloopafval bij een verbouwing?

Verbouwing

Bezig met een verbouwing? Of ben je nog aan het voorbereiden? Een van de dingen die je jezelf moet afvragen is wat te doen met het puin en sloopafval wat tijdens de verbouwwerkzaamheden vrijkomt. Een verbouwing levert altijd meer sloopafval op, dan dat je van te voren zou verwachten. 

Voor het afvoeren van sloopafval zijn er drie mogelijkheden. Zo kan je ervoor kiezen om het afval zelf af te voeren naar de milieustraat van jouw gemeente. Ook het huren van een puincontainer op Puincontainershop.nl is een goede optie. De laatste mogelijkheid is om het afvoeren van het afval uit handen te geven bij de aannemer of het sloopbedrijf. Weten wat de beste oplossing is? Je leest hieronder de voor- en nadelen per mogelijkheid.

Zelf afvoeren naar de milieustraat

De meeste gemeenten in Nederland hebben wel een milieustraat, waar je terecht kunt voor het afvoeren van verschillende soorten afval. Ook puin en sloopafval kan je afvoeren bij de milieustraat. Meestal is dit gratis, maar sommige gemeenten vragen een vergoeding. Het nadeel van zelf afvoeren is dat het ontzettend veel tijd kost. Je moet eerst ergens een aanhanger huren om deze vervolgens vol te laten met het sloopafval en dit afval moet je op de milieustraat allemaal weer eruit laden. Zelf het sloopafval afvoeren lijkt misschien de voordeligste en makkelijkste optie, maar dit kost ontzettend veel tijd. Houd ook in je achterhoofd de kosten voor de huur van de aanhangwagen, brandstofkosten en eventuele afvoerkosten.

Puincontainer huren

De makkelijkste optie om het puin en sloopafval af te voeren is het huren van een puincontainer. Meestal kan de puincontainer gewoon voor de deur afgezet worden. Bij een container huren in Amsterdam of in een andere grote stad is het van belang om melding te maken bij de gemeente. Een container voor de deur voor het bouwafval is ideaal, want al het afval dat vrijkomt kan direct afgevoerd worden. Dit kost dus weinig moeite en zorgt ervoor dat er minder puin rondslingert tijdens het klussen.

Laat het regelen door de aannemer

Wanneer je een sloopbedrijf of aannemer inschakelt voor de verbouwing, dan is het mogelijk om het afvoeren van het puin uit handen te geven. De aannemer of het sloopbedrijf kan dit vaak voor je regelen. Let wel op eventuele extra kosten.