Subsidie aanleggen isolatie

Wellicht bent u bekend met het fenomeen isolatie. Het is mogelijk dat u thuis bijvoorbeeld de voordelen van spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie benut. Bedrijven als Regio Isolatie regelen voor u het gehele proces rondom het aanleggen van dergelijke soorten isolatie in en rond uw huis. Wanneer u uw hoofd breekt over de financiën wat betreft, heeft u wellicht nog niet gedacht aan subsidies die uw gemeente bijvoorbeeld levert. Hedendaags zijn de verschillende subsidies onder te verdelen in 3 niveau’s, waarvan de eerste twee geregeld zijn door onze overheid en dus beschikbaar in heel Nederland.

De Energiebespaarlening

Deze regeling is sinds 21 januari 2014 van kracht. Met de Energiebespaarlening is het mogelijk om bedragen oplopend van €2.500 tot €25.000 euro te lenen. U heeft dan de mogelijkheid om dit bedrag af te lossen in een periode van 7 tot 10 jaar, ook wel de looptijd genoemd, afhankelijk van de grootte van het bedrag. Wanneer u bijvoorbeeld de noodzaak heeft om een bedrag van €5.000 euro te lenen, is 7 jaar de maximale duur om dit bedrag terug te betalen. Uiteraard komen bij deze €5.000 euro nog enkele extra kosten, waaronder rente en afsluitkosten. De Energiebespaarlening is zo geconstrueerd voor isolatie, dat u in de looptijd een groot bedrag bespaart aan stookkosten.

Subsidie op isolatie

Tegenwoordig zijn er diverse regelingen te treffen wat betreft isolatie in uw woning. Verschillende gemeenten hebben subsidies beschikbaar gesteld voor u, zodat uw isolatie voor een deel gefinancierd is. Daar komt bij dat deze subsidies maar een btw-percentage hebben van 6%, wat een relatief klein percentage is. Deze regeling is mogelijk voor dakisolatie en vloerisolatie, maar ook voor andere vormen, zoals spouwmuurisolatie.

Subsidie voor huurders

Ook is het tegenwoordig een optie voor huurders van woningen isolatie aan te laten leggen, waarbij een subsidie ook zeer praktisch is. Dit is tevens erg aantrekkelijk, omdat zij dan hun woning zien verbeteren. Hier is echter wel een voorwaarde voor: de woning mag niet in waarde stijgen en de verhuurbaarheid moet gelijk blijven. Hier komt bij dat er toestemming nodig is om deze isolatie aan te (laten) leggen. Ook is het aan laten leggen van isolatie aantrekkelijk voor verhuurders, omdat zij hiervoor een subsidie ontvangen. Verder stijgt hierdoor de energiezuinigheid van de desbetreffende woning met minstens 3 energielabels.