Soorten houten hekken

Men stelt het tegenwoordig erg op prijs als hun woning er mooi, en toch ook praktisch oogt. Zij gebruiken bijvoorbeeld allerlei decoraties als planten en verlichting, maar de hekwerken zijn ook goed in trek. Afhankelijk van het type, is een hek voor of naast uw woning erg aantrekkelijk en geeft het dat extra speciale aan uw huis. Houten hekken bijvoorbeeld, zijn erg primitief, maar zorgen voor een frisse en natuurlijk look. Bedrijven als Govers Sierhekwerk specialiseren zich op dergelijke hekken. Hieronder leest u over enkele soorten houten hekken.

Landhekken

Landhekken zijn, zoals de meeste mensen deze kennen, de afrastering voor of naast uw huis. Deze hekken bestaan uit verschillende, authentieke planken die bevestigd zijn aan twee stevige opstaande palen. Vaak ziet men deze landhekken in een dubbele uitvoering, waarbij u dus gebruik maakt van twee draaipoorten, omdat dit een positieve invloed heeft op de gewichtsverdeling van uw hek. Het is mogelijk om deze hekken op maat te laten maken, maar meestal houdt men de hoogte van 1 meter aan.

Wringhekken

Dit type hekwerk treft men in kleinere mate aan dan andere houten hekwerken, omdat deze wat groter en daarbij onpraktischer zijn voor bij uw huis. Wringhekken ogen hetzelfde als landhekken, maar er is wel degelijk een onderscheid te maken. Deze hekken zijn namelijk voorzien van een grote houten balk aan de bovenkant. Deze balk zorgt voor een contragewicht, zodat het gemakkelijk is om de poort als een hefboom te gebruiken. Dit is nodig, omdat het hek rust in een gleuf zodat hij niet zomaar opendraait.

Post and Rail

De Post and Rail is een erg bekende vorm van hekwerken in met name Engeland. Deze staat bekend om zijn authentieke en toch warme uitstraling. Ze worden voornamelijk gemaakt uit kastanjehout en zijn erg functioneel wat betreft de duurzaamheid van het hout. Vaak komt men deze hekken tegen rondom percelen waarop zich dieren bevinden, zoals paarden. Dit is erg praktisch, omdat met name paarden dit type hout niet smakelijk vinden. De hekken van Post and Rail ogen qua design onafgewerkt, maar dit creëert juist een primitieve look.