Tips en ideeën voor wand decoratie

Ben je wel eens in een ruimte in huis waarvan je weet dat er iets mist, maar dat je niet precies weet wat? Laat ons je introduceren in de wereld van wand decoratie. Het kan namelijk zijn dat je muren simpelweg kaal zijn en de ruimte hierdoor ook kaal oogt. Als je denkt dat je hier nog iets mee kunt doen, dan kan het leuk zijn om je je te verdiepen in alle soorten wand decoratie. Nu is alles doorzoeken naar wat bij je huis of kamer past een flinke klus. Hier kan aardig veel tijd in gaan zetten. Om jou een handje te helpen hebben wij een lijst gemaakt waarin verschillende tips en ideeën op een rijtje gezet. Heb je een paar minuten over en zou je je graag willen laten inspireren? Dan raden wij je aan om dit artikel goed door te nemen en te zien welke mogelijkheden raamdecoratie voor jouw woning kan bieden. Neem ook gerust een kijkje op Homestylingshop en laat je inspiratie voor de decoratie van jouw wanden!

4 tips op het gebied van wand decoratie

  • Tip 1: Zorg voor kleur op de muur. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld kleuraccenten aan de muur toe te voegen. Maar welke kleur vraag je je nu misschien af. Door een donkere kleur aan de wand toe te voegen zul je de ruimte klein en knus maken. Door een lichte kleur op de muur aan te brengen kun je mogelijk weinig contrast bereiken. Door felle kleuren te combineren ben je modern bezig en heb je écht iets anders. Mocht je al diverse accessoires in huis hebben of bepaalde kleurtinten, dan kun je deze kleuren terug laten komen aan of op de wand. Dit oogt een stuk beter dan een witte of kale muur.
  • Tip 2: Accessoires aan de muur hangen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ophangen van foto’s van het gezien of je partner en jij, bepaalde quotes op de muur schrijven, hangen of schilderen misschien zelfs en misschien zelfs posters? Alles wat je maar wilt en mooi vindt kun je aan de muur hangen. Dit fleurt een kamer echt op. Ook kun je denken aan wand decoratie industrieel of wand decoratie landelijk. Mocht de rest van je woning in een bepaalde stijl ingericht zijn, dan kan het een leuk idee zijn om deze stijl te betrekken aan de wand. Ook diverse materialen zoals wand decoratie van hout of metaal kunnen erg leuke dingen opleveren.
  • Tip 3: Kurk? Door een kurkwand aan de muur te hangen kun je van alles met dit bord doen wat je wilt. Je kunt er foto’s aan hangen, dingen op prikken, een inspiratiebord van de muur maken of de wand volledig bekleden. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Het leuke aan een kurkwand is dat je het constant opnieuw kunt indelen. Vind je het niet meer mooi of ben je er op uitgekeken? Dan hang je er iets anders aan! Het is namelijk makkelijk aan te passen.
  • Tip 4: Wees jezelf! Deze tip klinkt misschien vanzelfsprekend, maar toch is het handig om te luisteren naar wat je zelf mooi vindt. Veel mensen laten zich door anderen inspireren, hier is niks mis mee, maar als je persoonlijke smaak toch anders is dan je in gedachte gaat, is ons advies dat je altijd voor je eigen smaak moet kiezen.