Tips voor het aanschaffen van een RVS brievenbus

Stel, je gaat net op jezelf wonen en wilt graag een kwalitatief goede brievenbus die lang meegaat en er goed uitziet, maar niet al te veel kost. Of je bent je brievenbus na al die jaren beu en je wilt graag een nieuwe brievenbus die lang meegaat? Zoek dan niet verder want RVS brievenbus zijn kwalitatief goed en erg duurzaam, dus ze gaan erg lang mee.

Wat is een RVS brievenbus?

RVS staat voor roest vrij staal en is een mengsel van vooral ijzer, chroom, nikkel, titanium, koper, aluminium en koolstof. Het chroom in dit mengsel gaat het roesten tegen en de hoeveelheid koolstof in het mengsel zorgt voor de hardheid van het RVS. Er zijn ook nog verschillende soorten RVS. Bij brievenbussen is de 18/8 het meest voorkomend. Dit wil zeggen dat de brievenbus voor 18% uit chroom bestaat en 8% uit nikkel. Verder heb je ook 18/10. Dit wil zeggen dat de brievenbus voor 18% uit chroom bestaat en voor 10% uit nikkel. Verder hebben brievenbussen die van RVS gemaakt zijn vaak een stijlvol design.

Waar dien je op te letten bij het aanschaffen van een brievenbus van RVS?

Bij aankoop van een RVS brievenbus zijn er echter een paar dingen waar je op moet letten. Een van die dingen zijn de aangeraden schoonmaakinstructies. Dit wil nog wel verschillen per brievenbus. Als je je brievenbus regelmatig schoonmaakt kan het zijn dat er roest wordt gevormd. Dit kan je er meestal wel afkrabben. Maar als dit niet gedaan wordt kan er permanente schade worden aangericht op de brievenbus. Mocht je de brievenbus schoonmaken? Zorg dan in ieder geval dat je geen staalwol of een ander hard materiaal gebruikt. Anders kun je de brievenbus ook beschadigen. Verder moet je kijken of er bevestiging materiaal bij geleverd wordt. Anders zal je dit zelf moeten aanschaffen en dat kan lastig zijn. Ook moet je erop letten of er een statief meegeleverd wordt. Niet? Kijk dan waar je de brievenbus dan wel aan kan vastmaken. Verder is het ook slim om te controleren hoeveel sleutels je bij de brievenbus krijgt. Het is handig om een reserve te hebben voor het geval dat je het origineel kwijtraakt. Dus, als er maar één sleutel bijgeleverd wordt zou ik aanraden om er een kopie van te laten maken. Ook zou ik de kwaliteit van het RVS controleren. En als laatste zou ik ook de garantieperiode controleren.