Wanneer moeten de muren van mijn woning egaal gemaakt worden?

De kleur van je muren en de structuur van je muren is heel bepalend voor de sfeer als je in een nieuwe woning trekt, een andere look wilt of wanneer je de woning gaat verkopen zou je de muren kunnen verven. Door een andere kleur aan te brengen lijkt alle weer helemaal fris en nieuw. In sommige gevallen is dit wel zo fijn het voordeel van latex spuiten is dat het veel sneller gaat dan verven. Het is ook nog eens goedkoper en de muren lijkt door latex spuitwerk meer egaal. Ben je nou woonachtig in Alphen aan de Rijn en ben je op zoek naar een latex spuiten specialist in Alphen aan de Rijn, dan is het verstandig een specialist te zoeken die de juiste ervaring heeft voor jouw woning.

De voordelen van latex spuiten

Het laten spuiten van de muren heeft veel voordelen. De voordelen ten opzichte van het verven met een roller zijn vooral het resultaat en de kosten. Met een roller kan het zijn dat na het verven, banen zichtbaar zijn, strepen te zien zijn of de aanzet van een verfroller. Wanneer je de muren laat spuiten is dit niet het geval. De verf wordt egaal aangebracht. Doordat het spuiten van verf sneller gaat en makkelijk dekt scheelt dit ook in de kosten. Latex laten spuiten is namelijk goedkoper dan verven. 

Andere mogelijkheden

Naast laten spuiten is het laten stucen of spuitpleister ook een optie. Wanneer je een nieuwbouwwoning hebt gekocht waar de muren nog niet verf klaar zijn, is stucen een goede optie. Als je geen structuur zichtbaar wilt hebben dan is latex verf laten spuiten de beste optie. Je krijgt dan een heel strak en egaal resultaat. Stucen en pleisterwerk is duurder dan latex spuiten. Wanneer het op kleur gebracht moeten worden betaal je daaroverheen een meerprijs. Als de muur niet glad gemaakt hoeft te worden dan is latex spuiten veel goedkoper en de beste keuze. 

De voorbereiding 

Voor latex spuitwerk heb je geen voorbereiding nodig. Latex spuitwerk is ontzettend handig. Je spuit gemakkelijk muren over. Doordat laten spuitwerk goed blijft zitten kun je het op veel verschillende soorten ondergronden spuiten. De latex muurverf kun je aanbrengen op nieuw stucwerk, op gipsplaten en op muren van beton. Daarnaast kun je het natuurlijk ook op plafond gebruiken. Zo kun je makkelijk en snel hele kamers laten spuiten. Als je een muur hebt met reliëf zoals een muur met Spachtelputz of een stenen muur dan kan hier ook een latex spuitlaag overheen. De latex verf is geschikt voor heel veel soorten ondergrond. Dit maakt latex spuitverf dan ook het ideale middel om te gebruiken voor je gehele huis. 

Latex spuitwerk kan in alle kleuren worden gedaan. Net als met muurverf kun je kiezen uit verschillende kleuren met het verschil dat met latex spuitwerk het resultaat strak en egaal is. Een andere mogelijkheid is de glans van het verf, denk aan zijdeglans of matte verf. De combinatie van de juiste kleur en glans zal de kamer helemaal in sfeer maken, je kunt alles aanpassen aan je smaak en interieur. Als je niet weet wat je kunt kiezen dan kun je verschillende kleurstalen bestellen en vergelijken. Zo krijg je uiteindelijk de ideale kleur in huis.