Duurzaam en betaalbaar? Kies voor lariks- / Douglas tuinhout

Te vaak denken mensen dat onbehandeld hout óf heel erg duur is óf niet geschikt is voor de tuin. Dit is echter maar voor een deel waar. Uiteraard is geïmpregneerd hout over het algemeen beter bestand tegen bepaalde invloeden, zoals een continue blootstelling aan vocht, en kan het een brandwerende werking hebben. Toch is het onzin om hier per definitie voor te kiezen als men een keuze wil maken voor tuinhout.

Lariks en Douglas hout heeft de duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld een levensduur kent van 10 tot 15 jaar. Het is niet alleen een zeer betaalbaar materiaal dat zeer veel toepassingen kent, maar het heeft ook een mooi uiterlijk.

Onbehandeld heeft mooiere kleur

Een bijkomend nadeel van het impregneren van tuinhout is dat het een uitwerking heeft op de kleur. Ook al is dit een persoonlijke keuze, veel mensen vinden onbehandeld hout mooier. Lariks en Douglas tuinhout biedt in gebruik en qua uiterlijk dan verschillende opties voor de tuin. En juist onbehandeld zult u qua uiterlijk dan over zeer mooi hout beschikken.

De natuurlijke kleur die door de jaren heen verandert laat zich het best omschrijven als licht geel, zacht roze tot rood. Het is wel zo dat het hout door de jaren heen verkleurt en lichtgrijs kan worden. Dit wordt door de meeste mensen echter niet als een nadeel, maar juist als een pluspunt gezien.

Voor huis en tuin

Dit tuinhout kan op zeer veel verschillende wijzen worden toegepast. Of het nu gaat om vlonders voor een veranda, een tuinhuisje, palen of als verticale planken voor een schutting, dit hout maakt het mogelijk. De toepassingen gaan zelfs verder dan de tuin. Zo is het momenteel een zeer populair bouwmateriaal dat gebruikt wordt voor gevelbekleding. De enige voorwaarde dat Lariks / Douglas tuinhout kent in het behalen van de maximale levensduur is dat het niet continu blootgesteld wordt aan vocht. Gebruikt u het voor een schutting, dan mogen de onderste planken de grond niet raken.

Nog betaalbaarder dankzij Tuindeal

Lariks en Douglas tuinhout is dus zeer divers in de toepassingen, heeft een mooie en natuurlijke kleur, kent onbehandeld een zeer lange levensduur en hoeft niet duur te zijn. Bij Tuindeal kunt u een zeer breed aanbod aan dit hout verwachten. Of het nu gaat om planken voor uw vlonder of zelfs onderdelen voor een tuinhuisje, u ontdekt het hier. Niet alleen kunt u naast het brede aanbod een zeer goede service verwachten, ook om de prijs hoeft u het niet te laten.

Wij bieden misschien wel de beste prijs van Nederland, met een garantie dat het tuinhout snel en goed wordt geleverd. Dit betekent dat u samen met Tuindeal voor een houtsoort kiest die u ongeacht uw keuze voor gebruik zeer veel jaren aan plezier zal geven.