Tips voor starters op de woningmarkt

Het kopen van een woning is tegenwoordig niet zo één twee drie geregeld. Er zijn tal van aspecten waar de aandacht op moet worden gericht. Daarom zullen wij u een aantal tips geven voor de starters op de woning markt en hopen voor u dat u de financiering van uw woning zo gemakkelijk en spoedig mogelijk zal lukken.

Vergelijk financiële instellingen

Het direct lenen van geld is natuurlijk aansprekend, maar er moet altijd goed worden gelet op de voorwaarden van de financiële instelling en de voorwaarden van de lening op zich. Daarom raden wij u ook aan om een onafhankelijke financieel adviseur in de hand te nemen. Deze zal geen voorkeur hebben van een bepaalde instelling en u dus geheel onafhankelijk advies bieden. Deze personen hebben ook goed inzicht in de situatie waar u zich in bevindt en weet alles over de huidige woningmarkt. Hierdoor hoeft u zich niet bezig te houden met het financiële gedeelte van de woning, maar alleen aan uw eigen voorkeuren.

Denk aan de kosten

Wanneer u een hypotheek of een lening gaat afsluiten voor een woning, moet u zeker weten dat u minimaal vijf jaar in de woning zult verblijven. Bij het kopen van een woning komen er namelijk veel kosten om de hoek kijken en deze heeft u er na ongeveer vijf jaar uit. Het is dus zonde om na een jaar of twee al de woning te verlaten, want zo heeft u de twee jaar onnodig kosten gemaakt.

Een nieuwbouw woning

Wanneer u een nieuwbouw woning koopt, is het verstandig om een bouwdeskundige naar uw woning te laten kijken. Het namelijk zo zijn dat de woning soms gebreken heeft waar u pas na een langere periode achter zal komen. Dit komt in veel gevallen te staan op een hoop extra kosten en dat is natuurlijk iets wat u niet wilt. Laat hier dus goed naar kijken bij de aanschaf!