Hovenier

Planting Flowers in a garden,Closeup.

Wie een tuin heeft, zal deze jaarlijks enkele keren moeten onderhouden. Sommige mensen zien tuinieren als hobby, terwijl anderen er echt een hekel aan hebben. Om te voorkomen dat uw tuin volledig dichtgroeit en dat deze niet meer gebruikt kan worden kan men eigenlijk twee keuzes maken:

  1. Men laat de tuin volledig betegelen en zodat er geen onderhoud noodzakelijk is. Op deze manier bespaart u tijd en geld in de toekomst. Echter, de kosten voor het volledig betegelen van uw tuin zullen initieel aan de hoge kant zijn.
  2. Men huurt een hovenier in. Het grote voordeel van de hovenier is dat men toch een tuin kan hebben, zonder dat men daar zelf onderhoud aan hoeft te plegen. Echter, omdat een tuin meerdere malen per jaar onderhouden moet worden, zal men meerdere keren per jaar moeten betalen voor een hovenier. De kosten van hoveniers lopen uiteen. In de meeste gevallen hanteren hoveniers een tarief rond de 30-50 euro per uur.

Wat doen een hovenier?

Een hovenier onderhoudt uw tuin en is vaak in staat om alle gewenste klusjes op te knappen. Hij zorgt ervoor dat uw tuin er mooi bijligt. Hebt u speciale wensen? Dan kunt u dat bij uw hovenier aankaarten. Hoveniers zijn vaak handig en tot veel instaat. Ben jij zelf een hovenier? Dan zou je eens kunnen kijken naar vacatures als hovenier.