Tuinhuizen

Een tuinhuis is logischerwijs een huis dat in uw tuin staat. Echter, een tuinhuis heeft vrijwel altijd een andere functie dan een woonhuis. Een tuinhuis dient als opslag voor onder andere tuingereedschap, gereedschap, maar ook als opslagruimte voor spullen die men niet in huis op kan slaan.

Tuinhuis kopen

Tuinhuizen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn veel aanbieders die tuinhuizen aanbieden tegen verschillende tarieven. Wilt u meer informatie over tuinhuizen? Dan kunt u dat inwinnen bij tuincentra of hoveniers in uw buurt.

Tuinhuis zelf bouwen

Als u handig bent, kunt u er ook voor kiezen om zelf een tuinhuis te bouwen. U dient echter van een aantal zaken op de hoogte te zijn voordat u aan de bouw begint:

  • Van welke materialen maakt ik mijn tuinhuis: het is belangrijk dat uw tuinhuis bestemt is tegen weer en wind. Gebruik dus degelijke materialen en zorg dat het dag waterdicht is.
  • Wat zijn de afmetingen van mijn tuinhuis: een tuinhuis moet in uw tuin passen. Bouwt u een groot tuinhuis in een kleine tuin? Dan zult u hier later ontevreden mee zijn. Andersom werkt dat precies hetzelfde. Hebt u een grote tuin en eigenlijk veel opslag nodig? Kies dan voor een groter tuinhuis
  • Wat zijn de kosten: u zult de eerste niet zijn die zich vergist in de kosten van het maken van het tuinhuis. U denkt wellicht eerst aan de directe materiaalkosten, maar ook het aantal uren dat u in de bouw stopt kosten u misschien geld. Het is dus altijd verstandig om te overwegen of u zelf het huis bouwt of de bouw uitbesteed.