Schaduwdoek: helemaal in de mode

Een schaduwdoek is een doek waarmee je koele plek kunt creëren in de tuin of op het terras. Je bevestigt het doek boven het gebied waar je schaduw nodig hebt, aan palen of aan de gevel. Het voordeel vergeleken met een parasol is dat je geen last hebt van de parasolvoet die ruimte kost en zwaar is om te verplaatsen. Er zijn allerlei soorten schaduwdoeken verkrijgbaar. Er zijn veel kleuren en materialen te koop. Populaire vormen zijn rechthoekig en driehoekig.

Een schaduwdoek gebruiken?

Het voornaamste doel van een schaduwdoek is zorgen voor verkoeling als de zon sterk schijnt. In de zomer kan de straling van de zon kan erg sterk zijn. Het is dan niet alleen fijn om even af te kunnen koelen in de schaduw, het is ook goed voor je lichaam. Het schaduwdoek houdt voor een deel de Uv-stralen tegen die zorgen voor verbranding, zodat je veilig in de tuin of op het terras kunt zitten.

Praktisch in gebruik, sfeervol om te zien

Schaduwdoek is gemakkelijk om op te hangen en om te gebruiken. Je kunt het bevestigen aan de gevel, aan palen of op een pergola. De materialen zijn afgestemd op het Nederlandse weer, dus je kunt het doek vaak de hele zomer en soms zelfs het hele jaar laten hangen. Je hoeft het dus niet telkens op te bergen. Het materiaal is ook gemakkelijk te reinigen. Maar schaduwdoek is niet alleen heel praktisch, het is ook een manier om extra sfeer te creëren in je tuin of op je terras. Het staat namelijk verrassend gezellig. Je kunt zelf een leuke kleur kiezen die helemaal bij jouw smaak past. Je tuin wordt zo nog meer een verlengstuk van je huis.