Voordelen van een wicker loungeset

voordelen wicker loungeset

Aan het zoeken naar een nieuwe loungeset voor in de tuin? Dan heb je keuze uit diverse soorten, materialen, maten en kleuren loungesets. Vaak is de eerste en belangrijkste keuze die je maakt het materiaal van de loungeset. Wicker is de laatste jaren het populairste materialen voor loungeset.

Vroeger werden wicker meubelen gemaakt van gras, klimplanten en riet. Tegenwoordig kiest men vooral voor kunststof dat bekend staat als weerbestendig materiaal. Bij een wicker loungeset zit er ook nog verschil in de draad. Dit is meestal (half) rond of plat.

Tip: kijk ook eens in de outlet van Loungeset.nl om een scherp afgeprijsde set te scoren!

Wat zijn de voordelen van een wicker loungeset?

Een van de grootste voordelen van wicker tuinmeubelen is dat ze erg licht van gewicht zijn, waardoor loungesets van dit materiaal erg gemakkelijk te verplaatsen zijn. Is de zon gedraaid? Dan kan je gemakkelijk met loungeset weer op een zonnige plek in de tuin zetten. Ook als je in de wintermaanden de loungeset wilt opbergen is het lichte gewicht een groot voordeel.

Een ander groot voordeel van wicker loungesets is dat ze erg eenvoudig te onderhouden zijn. Wicker is vochtbestendig en kan dus gemakkelijk schoon gepoetst of gespoten worden. Doordat het materiaal zo weersbestendig is hebben de loungesets een lange levensduur. In tegenstelling tot hout zal wicker niet verkleuren.

Alle voordelen op één rijtje

Als je ervoor kiest om een wicker loungeset te kopen, dan profiteer je van de volgende voordelen:

  • Duurzaam
  • Geen last van verkleuring
  • Weerbestendig
  • Onderhoudsarm
  • Slijtvast
  • Licht van gewicht
  • Gemakkelijk te verplaatsen
  • Luxe uitstraling

Verschillende soorten wicker loungesets

Overtuigd om te kiezen voor een loungeset dat gemaakt is van wicker? Dan moet je ook nog een type loungeset vinden dat past bij jouw wensen. Zo zijn er 3-delige, 4-delige en dining loungesets. Voor iedere tuin of veranda vind je wel een passende loungeset. Zoek bijvoorbeeld eens in de collectie van Loungeset.nl naar een geschikte set!