Leef jij al duurzaam? Check deze tips!

Zonnepanelen

Een betere toekomst, dat doen we samen. Eigenlijk begint het zelfs bij jou. Want als iedereen een steentje bijdraagt aan het milieu, dan gaan we gezamenlijk de goede kant op. Maar waar moet je op letten en wat kun je vanaf nu beter anders doen? Dat lees je in deze blog.

Je denkt bij een duurzaam leven al snel aan zonnepanelen en dubbel glas. Maar er is uiteraard meer wat je kan doen.

Ga ermee aan de slag

  • Kies voor groene energie en stap over. Het is namelijk betere stroom die wordt opgewekt in ons eigen land.
  • Compenseer je gas. Hiermee verminder je de CO2 uitstoot aanzienlijk. Hiervoor moet je bij jouw energie aanbieder zijn.
  • Kook meer vegetarische recepten in de keuken. De plantaardige gerechten zijn gezond voor je en beter voor het milieu. Dus zie het als een win-win situatie
  • Schaf zonnepanelen aan, of ga in ieder geval informeren wat het jou zal kosten. Op lange termijn levert het je natuurlijk meer op. Alweer ben je dan voordeliger uit in de portemonnee.
  • Vervang je normale lampen voor LED verlichting. Deze zijn veel zuiniger!

Kies verantwoord

Ben je van plan om een nieuwe koelkast, wasmachine of vaatwasser te kopen? Bekijk dan zeker de website eldi.be. Hierin wordt het energie niveau aangegeven. Kies dan zeker voor A++. Deze machines verbruiken veel minder stroom en dus energie. En daarmee bespaar je flink op de kosten en bij het milieu.

Wat je ook doet, wees bewust van het feit dat je vaak 2 voordelen behaald bij deze veranderingen. Voor jezelf en voor een ander. Want we hebben maar een wereld en daar mogen we best een beetje zuiniger op zijn.

Goed om te weten

Je vergeet het vast vaak. Maar wanneer jouw telefoon, laptop of tandenborstel is opgeladen. Kan je het best direct de oplader uit het stopcontact halen. Anders blijft dit stroom kosten terwijl je deze niet gebruikt. Sonde voor het nutteloze stroomverlies en voor je rekening uiteindelijk. Dus let hier consequent op en dan ben je weer een stapje verder om duurzaam te leven.