Welk slaapkamer ontwerp past bij jouw stijl?

Tot rust komen doe je niet alleen door middel van slapen in je slaapkamer. Tot rust komen betekent dat je slaapkamer een plek is waar jij je fijn voelt en dat is voor de een iets heel anders dan voor de ander. Sommige mensen houden van een strak design zonder ‘frutsels’ terwijl andere mensen juist onrustig worden van een lege kamer zonder versieringen. In dit artikel helpen wij je een eindje op weg door een aantal stijlen te bespreken en uit te leggen op welke manier jij jouw slaapkamer omtovert tot je favoriete ruimte in huis.

Moderne slaapkamer

In een moderne slaapkamer vind je strakke lijnen en weinig kleur. Vooral zwart en wit zie je veel terug en in sommige moderne slaapkamers vind je één andere kleur maar zeker niet meer. Daarnaast kan er in plaats van zwart of wit, nog gebruik gemaakt worden van zandkleurige tinten. Een moderne slaapkamer kan veel rustgeven aangezien het overzichtelijk is en er niet veel aan gedaan hoeft te worden op het gebied van schoonmaken en opruimen. Ideaal voor mensen die graag overzicht houden en het beste kunnen slapen in een opgeruimde en geordende omgeving. Wat je kan doen om een moderne slaapkamer te realiseren:

  • Alle meubels in dezelfde kleur
  • Weinig decoratie, bij voorkeur een eyecatcher
  • Niet meer dan een kleur gebruiken

Traditionele slaapkamer

Voor een traditionele slaapkamer heb je weinig nodig. In traditionele slaapkamers wordt veel gebruik gemaakt van hout en fleurige motieven. Denk bijvoorbeeld aan een houten bed met een aantal kussentjes met bloemen erop. Als je een romantische slaapkamer nastreeft kun je kiezen voor een hemelbed met gordijntjes. Een aantal andere aanpassingen die je gemakkelijk uitvoert zijn:

  • (antieke) schilderijen
  • Bloemen in een oude vaas
  • Nachtkastjes met tafellampen

Industriële slaapkamer

Iets wat tegenwoordig erg in de smaak valt, is een industrieel design in de slaapkamer. Bij dit design gebruikt men veel leer, hout en zware metalen. Het design bedden betreft meestal een boxspring en je kan zelf kiezen in welke mate je decoraties in de slaapkamer plaatst. Wanneer je minder van ‘rommeltjes’ houdt kun je het gemakkelijk bij een metalen lamp en houten en leren meubels houden. Houd je hier wel van? Dan kun je eraan denken om veel metalen en ijzeren beeldjes te verzamelen en bijvoorbeeld een grote zware bloempot met een tropische plant voor een beetje groen. Een landkaart op de muur is ook veel te zien in industriële slaapkamers, evenals een fiets die aan het plafond bevestigd is.

Nieuwe slaapkamer ontwerpen

Elke stijl is hierboven besproken en ook hoe je dit kan realiseren in jouw slaapkamer. Natuurlijk zijn er nog talloze andere stijlen waaruit je kan kiezen, maar het is eveneens mogelijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Bij een slaapkamer ontwerpen is het namelijk het belangrijkst dat jij je comfortabel en fijn voelt in de ruimte. Voor advies kun je terecht bij een slaapspecialist die je meteen kan adviseren over het beste bed voor bijvoorbeeld je rug. Op die manier ontwerp je samen een slaapkamer die zowel mooi is, als goed voor je is. Dan past jouw slaapkamer perfect bij al jouw wensen.