Handgemaakte keukens: welke keuken kies je?

Je wilt je keuken gaan verbouwen en nu wil je graag een handgemaakte keuken laten plaatsen. Handgemaakte keukens zijn ideaal, aangezien ze perfect op maat wordt gemaakt en vrijwel altijd van zeer goede kwaliteit zijn. Maar welke keuken kies je dan? In dit artikel bespreken we de meest populaire keukenstijlen, zodat jij kunt kiezen welke keukenstijl het beste bij jou past.

Moderne keuken

Een moderne keuken herken je aan de strakke indeling. Dit soort handgemaakte keukens zijn redelijk eenvoudig ingericht en daardoor ook erg praktisch in gebruik. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van neutrale kleuren, waardoor de keuken rust uitstraalt. Daarbij is een moderne keuken voorzien van geavanceerde keukenapparatuur. In vrijwel elke moderne keuken vind je in ieder geval een kookeiland, een design kraan en greeploze fronten.

Landelijke keuken

Houd je wel van een wat knussere indeling met meer kleur? Dan past een landelijke keuken waarschijnlijk beter bij jou. Dit soort handgemaakte keukens zijn voornamelijk samengesteld uit natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Het is gezellig en knus ingericht en je voelt je hier meteen thuis.

Klassieke keuken

De klassieke keuken is een keuken met een nostalgische indeling. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van zowel natuurlijk materialen als neutrale kleuren. Het is dus eigenlijk een beetje een mix tussen een moderne keuken en een landelijke keuken. In de meeste handgemaakte keukens met een klassieke indeling vind je in ieder geval een spoelbak van natuursteen.

Industriële keuken

Houd je van een stoere uitstraling? Dan passen handgemaakte keukens met een industriële indeling waarschijnlijk het beste bij jou. Net als bij de landelijke keuken wordt er bij een industriële keuken veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Beton en roestvrijstaal zie je echter ook vaak terug in dit soort keukens. Doordat er gebruik wordt gemaakt van dit soort opvallende combinaties van materialen en opvallende verlichting krijgt de keuken een rauwe en stoere uitstraling.