Dekbedovertrek kopen: welk materiaal kies je?

Je wilt een nieuw dekbedovertrek kopen, maar je weet niet welk materiaal je moet kiezen. Er zijn dekbedden van katoen, satijn en flanel. Welk materiaal is nu het beste voor een dekbedovertrek? Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en het hangt er eigenlijk maar net vanaf wat jij zoekt en wat je fijn vindt. In dit artikel leggen we je meer uit over de voor- en nadelen van deze verschillende materialen.

Dekbedovertrek van katoen

Een dekbedovertrek van katoen is eigenlijk het meest gangbaar. Je ziet ze het meest terug in de winkels en ze worden ook het meest verkocht. Katoenen dekbedovertrekken bestaan al een hele tijd en hebben hun voordelen ook wel bewezen. Het materiaal voelt warm aan in de winter en verkoelt juist in de zomer. Daarom zijn dekbedovertrekken van dit materiaal geschikt voor het hele jaar door.

Wil je een katoenen dekbedovertrek kopen? Dan is het wel aan te raden om goed te letten op de kwaliteit. Je kunt de kwaliteit van het dekbedovertrek beoordelen door te kijken naar de garen fijnheid en de weefseldichtheid. Indien beide hoger zijn, is het dekbedovertrek ook van hogere kwaliteit.

Dekbedovertrek van flanel

Een flanellen dekbedovertrek klinkt altijd zo luxe, maar eigenlijk is het gewoon katoen. Wel is het zo dat flanel echt 100% katoen is. Daarbij voelt een dekbedovertrek van flanel heerlijk zacht aan, omdat het katoen aan beide kanten is geruwd. Dit materiaal voelt ook warmer aan dan een gewoon katoenen dekbedovertrek. Als je het dus snel koud hebt of van een warm bed houdt en graag een dekbedovertrek wilt dat zacht aanvoelt, is een flanellen dekbedovertrek de beste keuze voor jou.

Dekbedovertrek van satijn

Net als flanel is satijn ook van katoen gemaakt. Satijn is echter op een speciale manier geweven, waardoor een satijnen dekbedovertrek een soort glans heeft. Daarbij is dit materiaal ook lekker zacht en het valt soepel. Ideaal als je een zacht dekbedovertrek wilt en je kamer wat extra glans wilt geven!