Wilt u ook Marokkaanse tegels in huis?

Marokkaanse tegels

Wilt u ook Marokkaanse tegels in huis?

Als men het over Marokkaanse tegels heeft, gaat het vrijwel altijd over zelliges. Deze tegels worden in Marokko geproduceerd en hebben vaak een prachtig kleurenpalet. De kleuren van de tegels worden handmatig samengesteld. Dit is ook de reden dat de tegels kleine kleurverschillen hebben. Overigens is dit juist wat de zelliges zo uniek maakt. Bent u op zoek naar een manier om uw woning meer sfeer te geven? Dan zijn Zelliges een uitstekende oplossing. Dit type wandtegels wordt volledig met de hand gemaakt? Bent u geïnteresseerd in deze Marokkaanse tegels? Hieronder vertellen wij u meer over zelliges.

Zo worden de Marokkaanse tegels gemaakt

In en rondom de stad Fez wordt op grote schaal klei gewonnen. Dit is de klei die doorgaans gebruikt wordt voor Marokkaanse tegels. De klei in deze stad is namelijk van zeer hoge kwaliteit. Nadat de klei gewonnen is, wordt deze in de juiste vorm gekneed. Met behulp van een beitel worden de tegels vervolgens gevormd. Het formaat dat de tegels dienen te krijgen, is net iets groter dan tien bij tien centimeter. Zodra de tegels de juiste vorm hebben, dienen ze op te drogen. Vervolgens worden de tegels gekleurd met behulp van emaille. Emailleren is een techniek waarbij glas gesmolten wordt en vervolgens over het object in kwestie wordt aangebracht. Dit is de manier waarop de tegels hun gladde vorm krijgen.

De tegels zijn in veel ruimtes toe te passen

Er zijn veel verschillende ruimtes waarin u de zelliges kunt laten plaatsen. De Marokkaanse tegels kunt u bijvoorbeeld naast de wc plaatsen. Ook in de badkamer en keuken worden de tegels erg veel gebruikt. De wandtegels kunnen vrijwel iedere ruimte een stuk sfeervoller maken. Het is dus een goed idee om eens na te gaan of u de Marokkaanse tegels niet in uw woning kunt plaatsen. Er zijn veel liefhebbers van deze tegels. Juist omdat de tegels zo een authentieke uitstraling hebben, zijn ze niet te vergelijken met de meeste moderne wandtegels.

In veel kleuren verkrijgbaar

Marokkaanse tegels zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u ze bijvoorbeeld in het rood of in het blauw bestellen. Als u de ruimte neutraler wilt houden, kunt u ook uit neutrale kleuren kiezen. Het is belangrijk dat u goed nagaat welke kleur het beste bij de betreffende ruimte past. Indien u wilt voorkomen dat de woning zijn uniforme uitstraling verliest, is het verstandig om een kleur te kiezen die al vaker in het interieur voorkomt. Toch zijn er ook mensen die juist een opvallende kleur uitkiezen. Indien u contrast wilt creëren in de woning, is dit een prachtig idee.

Er zijn diverse bedrijven waarbij u zelliges kunt bestellen. Het is verstandig om verschillende aanbieders na te trekken en te vergelijken. Online kunt u recensies van de meeste bedrijven vinden, waardoor het gemakkelijk wordt om te oordelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de tegels bij een betrouwbaar bedrijf bestelt en dat u kwaliteit krijgt. Zelliges zullen ook uw woning opfleuren!