Een kleurrijke klok voor het kind

Een kleurrijke klok voor het kind

Praktische toevoeging

Bij het inrichten van een kinderkamer denken we vaak aan praktische dingen, zoals een commode en een kinderbed. Deze kunnen later omgewisseld worden voor een kledingkast en een groter bed. Natuurlijk zijn dit de basis meubelen die nodig zijn voor een kind om op te groeien en te leren. Daarnaast zijn er ook kleinere dingen waar je aan kunt denken om in de kinderkamer te plaatsen. Een bureau of een boekenkast, om het lezen en studeren te bevorderen. Een speelgoed kist waar ze al hun speelgoed in kwijt kunnen. Maar ook bijvoorbeeld een klok kan een mooie toevoeging zijn.

Alhoewel een klok misschien niet als eerste gedachte opkomt bij de inrichting van een kinderkamer, kan het nog steeds een mooie toevoeging zijn voor de kamer zelf, maar ook voor het kind. Klokkijken en de tijd kunnen aflezen is een belangrijke vaardigheid en het is een goed idee om dit vanaf een jonge leeftijd aan te leren en bij te brengen. Zo kunnen de kinderen dit op een jonge leeftijd aan leren en er gebruik van maken en daar later veel profijt van hebben.

Leerzaam en leuk

Een klok kan niet alleen een leerzame toevoeging geven, ook kan het de kamer opvrolijken en een prettige sfeer geven. De meeste kamers in ons huis zijn gevuld met meubels en andere voorwerpen, maar de muren blijven meestal leeg. Dit kan al snel een saai gevoel geven en zeker voor een ontwikkelend kind is het belangrijk om ook de muren van prikkelende stimuli te voorzien. Natuurlijk zijn er de standaard zwart en wit klokken die we vaak zien in kantoren of openbare ruimtes. Alhoewel deze met een simpele uitstraling de tijd aangeven, is het voor een kinderkamer natuurlijk veel leuker om een kleurrijke of meer speelse uitvoering van een klok op te hangen.

Klokken voor de kinderkamer kunnen in vele verschillende kleuren komen en kunnen op zo’n manier wat kleur en speelsheid aan de kamer toevoegen. Ook de vorm en grote kunnen afgewisseld worden, zodat het kind zelf kan kiezen wat hij of zij het allerleukste vindt. Naast een ruime keuze uit kleuren, vormen en leuke extra’s, zijn er ook speciale klokken die passen bij het educationele aspect van de tijd lezen. Eveneens zijn er natuurlijk kinderwekkers te vinden bij webwinkels als Klokkenconcurrent.

Zulke klokken kunnen de tijd op verschillende manieren weergeven en zelfs met een geluid de kinderen leren om te gaan met het lezen van de tijd. Zo wordt de muur op een leuke en behulpzame manier opgevuld.