Een ware upgrade voor je matras

Heb je al eens een topdekmatras geprobeerd? Het topdekmatras, met name het matras van traagschuim, is van grote toegevoegde waarde voor een goede nachtrust. Het matras is niet duur en je slaapt er stukken beter door. Ben je al overtuigd? Of ben je op zijn minst nieuwsgierig naar wat dit nu voor een matras is en hoe het precies werkt? Lees dan vooral verder en wie weet ben je na het lezen van dit artikel overtuigd.

Wat is een topdekmatras precies?

Allereerst zullen we je uitleggen wat een topdekmatras eigenlijk is. Het matras komt voor in veel verschillende materialen, waaronder traagschuim. Zoals al eerder genoemd kan traagschuim van grote betekenis zijn voor je nachtrust. Doordat het schuim zich, je verwacht het niet, traag aanpast aan je lichaam wordt de druk goed verdeeld. Dit betekent dus: niet meer wakker liggen van woelende bedpartners, veel minder last van je rug (als je normaal vaak klachten ervaart) of gewoon genieten van de steun van het matras voor je lichaam. Het matras zorgt ervoor dat het zich perfect aanpast aan de behoeften van ieder persoonlijk. De vormen zullen bij het verlaten van het bed ook weer traag uit het matras verdwijnen. En hoe gebruik je dit matras nu precies? Omdat het topdekmatras lang niet zo dik is als een normaal matras, is het geen vervanger. Het is namelijk de bedoeling dat je het topdekmatras bovenop je huidige matras legt. Op die manier bescherm je je huidige matras en ervaar je ook nog een stuk meer comfort!

Kies het topdekmatras dat bij jou past

Er zijn veel verschillende maten bedden, dus er zijn natuurlijk ook veel verschillende maten matrassen nodig. Gelukkig zijn topdekmatrassen in alle maten verkrijgbaar. Ze zijn er voor éénpersoons en tweepersoons bedden. Als je nu twee matrassen op een tweepersoons bed gebruikt kan een topdekmatras er bovendien voor zorgen dat de naad tussen de matrassen weggewerkt wordt. Tot slot zijn er topdekmatrassen voor bedden met twee elektrisch verstelbare individuele lattenbodems, waarbij er aan beide uiteinden van het bed een split zit.

En wat met de lakens?

Als je al overtuigd bent om een topdekmatras te kopen wil je natuurlijk weten welke laken hierbij passen en dekbed, zoals een wollen dekbed, erbij. Er bestaan toppers hoeslakens in alle soorten en maten, waaronder ook de versie met split en die voor een tweepersoons bed. Er zijn dus geen redenen meer om geen topdekmatras te kopen. Weg met slijtage, slaapproblemen en rugklachten, koop een topdekmatras en ervaar het comfort! Droom je al weg?