Energie besparen met isolerend glas

Krijgt u ook altijd zo’n hoge energierekening door de brievenbus gegooid? Vervelend hè! Het is natuurlijk te begrijpen dat u in de koude winter maanden graag in een warm huis zit, maar het is natuurlijk balen dat de rekening dan zo omhoog gaat. Als u graag geld wilt besparen en toch het comfort in huis wilt behouden, kies dan voor goed isolerende glazen in uw ramen en deuren. Welke soorten glazen er zijn en wat u jaarlijkse bespaart leest u hieronder.

Soorten isolerende beglazing

Hoe goed glas isoleert hangt af van de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er wordt doorgelaten. Hoe lager de u waarde, hoe meer warmte er wordt behouden. Een lage u-waarde is dus positief voor uw comfort in huis en voor uw energiebesparing. Enkele beglazing heeft een u-waarde van 5,3 en is daarmee het slechtste isolerend glas. Dubbelglas heeft een u-waarde van 2,8. Dubbelglas HR heeft een waarde van 2,0 en dubbelglas HR++ 1,1. De best isolerende beglazing is het triple glas, of te wel de HR+++, wat een u-waarde heeft van ongeveer 0,7.

Besparing

Als u uw enkele glas vervangt voor standaard dubbel glas bespaart u zo’n €260, – euro per jaar. Met HR beglazing bespaart u al zo’n €300, -. Zoals hierboven beschreven isoleert HR+ nog beter dan de bovenstaande glassoorten en dit bespaart dan ook ongeveer €365, – euro per jaar ten opzichte van enkele beglazing. Met HR++ glas bespaart u nog meer, namelijk €390, – euro per jaar. Mocht u uw huidige glazen vervangen voor HR+++ glazen dan bespaart u maar liefst €425, – per jaar. Al de bovenstaande berekeningen zijn gedaan met als uitgangspunt een tussenwoning met 20 m² glas.

Glaszetter

Wilt u ook geld besparen, maar heeft u nog geen goed isolerende glazen in uw woning? Neem dan contact op met De Gooische Glashandel. Zij zijn namelijk expert op het gebied van het plaatsen van alle soorten beglazing. Bent u benieuwd naar de prijzen wat betreft de verschillende glassoorten? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan. Zo komt u in contact met een professionele glaszetter die u kan adviseren.