Hoe noodzakelijk is een zwembadoverkapping?

Afhankelijk van je persoonlijke comfortwensen en voorwaarden kan een zwembadoverkapping een luxe of een noodzaak zijn. Met een zwembad heb je het voordeel dat je je altijd op kan frissen op een warme dag door een duik te nemen; en hoe helderder en schoner het water is, hoe plezanter het is om te zwemmen. Het zwembad wordt meestal vrij schoon gehouden door de pomp, maar drijvend afval kan zeer snel ambetant worden als je dat altijd op moet ruimen voordat je kan zwemmen.

Bladeren, jouw grootste vijand

Je kan voor verschillende soorten zwembadoverkappingen kiezen. De goedkoopste manier om het afval buiten jouw zwembad te houden is afdekfolie. Afdekfolie is zeer makkelijk om te plaatsen en om weg te doen, maar het nadeel is dat wanneer er veel bladeren erop liggen kan het een lastige taak worden om deze van het zwembad af te halen. Het zeil moet ook af en toe gepoetst worden, aangezien dat na verloop van een paar weken algen erop gevormd worden. Hiervoor heb je dus ook wat extra ruimte nodig.

Een andere keuze is om een koepelvormige zwembadoverkapping te plaatsen over jouw zwembad. Je kan deze zelf plaatsen of door professionelen laten monteren. In de herfst vallen zo geen bladeren in jouw zwembad, en als het zwembadoverkapping groot genoeg is kan je het hele jaar door lekker van een warme zwembad genieten; zelfs in de winter! Dit soort zwembadoverkapping is natuurlijk duurder dan afdekfolie, aangezien deze vast staat en niet zomaar verwijderd kan worden.

Een optie voor iedereen

Er is een optie voor iedereen: zwem je alleen in de zomer? Kies dan voor een afdekfolie; dit is een zeer eenvoudige en goedkope manier om jouw zwembad schoon te houden. Je kunt eventueel ook voor een afdekfolie met bubbels opteren: buiten jouw zwembad schoon te houden, warmt dit ook nog het water op als de zon schijnt. Aan de andere kant heb je ook nog afdekkingsmogelijkheden die jouw zwembad het hele jaar door schoon kunnen houden. Deze komen in verschillende soorten, maten en materialen voor. Een schuifbare overkapping is ook mogelijk; hierdoor is een gedeelte van jouw zwembad altijd overkapt.

Bron: http://www.zwembad-overkapping.com