Koude voeten? Is uw laminaat geschikt voor vloerverwarming?

Kerst is al weer in zicht en ook de temperaturen beginnen fors toe te nemen. Heb jij ook al last van koude voeten in huis? Vloerverwarming is de oplossing en ook zeker een heerlijke luxe, maar niet elke vloer is geschikt voor vloerverwarming. Heeft u laminaat? Lees dan hieronder of uw laminaat geschikt is voor vloerverwarming.

Let goed op de voorwaarden

Op de markt zijn er veel vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, maar niet allemaal. Bij de aankoop van uw laminaat, vraag hier dan ook naar. Over het algemeen zijn vloeren die dunner zijn, meer geschikt voor vloerverwarming. Bij de aankoop kunt u advies vragen aan een medewerker of even het logo checken. Vaak staat hier of het wel of niet geschikt is voor vloerverwarming.

Warmte slecht voor uw vloer?

Veel mensen denken dat vloerverwarming hun laminaat kapot maakt, mits u een goede kwaliteitsvloer heeft is dit zeker niet het geval. Vaak is vloerverwarming zelfs beter, dan een verwarming aan de muur. Bij vloerverwarming wordt de warmte namelijk geleidelijk verspreid en deze warmte is relatief ook minder warm, dan de warmte van een kachel. Hierdoor zal uw laminaat bijna niet krimpen en dan weer uitzetten. Bij een kachel is deze kans veel groter, dus wat dat betreft is een vloerverwarming niet per se slecht voor uw laminaat. Natuurlijk betekent dit niet dat u het niet in de gate moet houden. Belangrijk is om de thermostaat zo constant mogelijk te houden. Daarbij moet u de vloerverwarming niet tot te hoge temperaturen laten op lopen en daarnaast is een geleidelijk op- en afbouw van de hitte noodzakelijk.

Opstartprotocool

Als u laminaat gaat leggen is het belangrijk om u te houden aan het opstartprotocol. Hiermee voorkomt u dat uw vloer stuk gaat. Belangrijk is om de kamer goed te laten ventileren en de vloer te laten wennen aan de warmte. Wilt u uw laminaat voor vloerverwarming gebruiken en zeker weten dat alles goed gaat? Schakel dan gewoon de hulp in van experts.