Mooi wonen

Wie wil er nou niet mooi wonen in een huis wat comfortabel, stijlvol en duurzaam is? En dit alles met een vriendelijk budget. Een laminaatvloer heeft al deze kenmerken in zich. Een kostbare houten vloer met veel onderhoud kun je missen, want laminaatvloeren bieden een goed alternatief. Bovendien heb je aan een laminaatvloer nauwelijks werk. De harde toplaag van bijvoorbeeld de Quick step pvc livyn pulse click+ cl33 maakt de vloer zo onderhoudsvriendelijk dat het intussen de populairste en meest verkochte vloersoort is. De keuze is enorm. Je hebt er zeker  een laminaatsoort die jij altijd al had willen hebben. Stijl en comfort gaan prima samen.

Laat je fantasie de vrije loop

Bepaal eerst welke functie de vloer moet gaan vervullen. Vooral als sfeermaker in de woonkamer? Of moet het in de intensief gebruikte keuken goed tegen vocht en vuil kunnen? In de kinderkamer mag het warm en zacht aandoen. Er zijn zelfs winkels en kantoren die een elegante en praktische laminaatvloer hebben. Er is veel mogelijk. Zelfs de combinatie met vloerverwarming kan. Combineer kleurnuance, gebruiksklasse, dessin en structuur tot de ideale vloer. Je vloer krijgt een eigentijdse uitstraling als je kiest voor glad, strak en licht. Of juist heel glimmend donker. Past een klassieke eikenuitstraling beter bij je meubels, dan is donker hout met groeven en een voelbare structuur een goede keus. Fantaseer en combineer er lustig op los.

Gelaagde vloerdelen

De laminaat vloerpanelen zijn van een unieke samenstelling. De bovenste laag is van een transparant materiaal waar de onderliggende laag doorheen schijnt. Deze toplaag is zo hard en dicht dat vuil er geen vat op heeft. Dit maakt de vloer zo onderhoudsvriendelijk. De laag daaronder bestaat uit een print die de sfeer van de vloer en dus je interieur bepaalt. De planken danken hun stevigheid aan de MDF laag die tevens de kwaliteit van de vloer bepaalt. De laatste laag is vochtbestendig en zorgt ervoor dat de panelen, mits goed gelegd en goed onderhouden, niet krom trekken. In combinatie met een goede ondervloer heb je iets goeds in handen.

Vakman of hobbyist?

Laminaat is heel snel en gemakkelijk zelf te monteren.  Het klik- of inschuifsysteem zorgt voor eenvoudige montage. Met goede instructies, geschikt gereedschap en een goede voorbereiding kom je een heel eind. Maak de vloer helemaal af met bijpassende plinten en afwerkprofielen .Vind je de klus voor jou iets te hoog gegrepen,  dan kun je een vakman inschakelen. Elke leverancier van laminaat heeft een professional die bij je thuis de vloer komt inmeten en later leggen. Hoe je het ook aanpakt, als hobbyist of met een vakman, met een nieuwe laminaatvloer oogst je zeker succes.

In woonwinkels en bouwmarkten

Vloeren van laminaat zijn zo populair en veel verkocht dat ze verkrijgbaar zijn in vrijwel elke bouwmarkt of woonwinkel. Goed advies en persoonlijke aandacht zijn er gratis. Ook online bestellen kan bijna overal. Selecteer online het merk, kleur, gebruik en dessin om snel en gemakkelijk een vloer te kiezen. Computerprogramma’s geven een indruk hoe een bepaalde laminaatsoort bij je thuis zal staan. Kijk, kies en koop vanuit je luie stoel. Kan niet missen.