Vloeren voor vloerverwarming. Welke vloer kan ik gebruiken?

Tegenwoordig hoor je steeds meer dat mensen vloeren voor vloerverwarming in hun huis willen. Maar je hoort ook dat mensen zich dan afvragen welke vloer je kan gebruiken bij vloerverwarming.

Moet ik plavuizen nemen?

Ik heb me hetzelfde afgevraagd. Moet ik echt plavuizen nemen als ik vloerverwarming wil? Ik ben me er eens in gaan verdiepen. Ik zocht op vloeren voor vloerverwarming. Ik kwam verrassende dingen tegen. En eerlijk gezegd was ik daar wel blij mee.

Tegenwoordig heb je mooie plavuizen

Je hebt ze zelfs die op hout lijken. Mooi voor in de badkamer. Maar voor de huiskamer vind ik het toch niet warm genoeg. Een warme vloer moet zowel in gevoel als emotie bij mij passen. Afijn, we hebben een nieuw huis gekocht en dus hebben we ons van tevoren verdiept in de mogelijkheden. Vloeren voor vloerverwarming die in aanmerking komen zijn plavuizen, laminaat, tapijt en voilà, hout.

Een houten vloer op vloerverwarming kan gewoon

Je moet alleen wel letten op de dikte van de planken. Je kunt ook lamelparket nemen. Dit is evenals houten vloerdelen in allerlei kleuren te krijgen. Het voordeel van lamelparket is dat het minder werkt waardoor er minder kans is op krimpen en uitzetten. Ideaal voor over vloerverwarming. Een warme vloer met een warme uitstraling. Dus dit is onze keuze. Voor de keuken was het een ander verhaal. Daar hebben we gekozen voor plavuizen in de kleur die bij de keuken past. Ook hier hebben we dus lekkere warme voetjes.

In de badkamer ook vloerverwarming

Hiervoor was de keuze makkelijker. Plavuizen zijn natuurlijk perfect in de badkamer dus ook voor de vloerverwarming kan dit een goede eerste keuze zijn. Maar natuurlijk kun je in de badkamer ook kiezen voor laminaat of zelfs kurk. Wij hebben voor de badkamer de plavuizen met de houtlook genomen. De warme uitstraling die precies bij de sfeer in onze badkamer past.