Kunde van Lockpicking

Het fenomeen lockpicking komt steeds vaker voor in films en video spelletjes. Echter wordt het in de meeste gevallen er overdreven. Het is namelijk zeker niet simpel om met een lockpick set een slot te openen.

Lockpicking wordt beoefend als sport

Lockpicking is zelfs zo lastig dat men er een sport van heeft gemaakt. Het werkt namelijk zo, om een slot te kunnen openen met lockpicking. Moet je niet alleen alles blindelings uitvoeren, maar het ook nogeens om het verstellen van pinnentjes die slechts enkele milimeters groot zijn.

Dit alles gebeurt door het sleutelgat en de positie waar de pinnen naar moeten worden verplaatst is een onbekende positie. Zelfs na jaren oefenen kan het lockpickers veel tijd kosten om een slot te openen met lockpicking.

Geen praktisch hulpmiddel

Lockpicking is daarom in de praktijk niet erg handig om in te zetten. Er zijn tal van andere gereedschappen die voor slotenmakers of inbrekers veel effectiever zijn. De angst voor lockpicking is dus vrijwel totaal ongegrond. De beoefenaars ervan zullen niet in staat zijn om elk slot zomaar te openen.

Lockpicks kopen?

Heeft dit artikel je nieuwsgierig gemaakt naar de kunde der lockpicking? Als u op zoek bent naar een lockpick set om zelf te starten met lockpicking. Dan raad ik u de webwinkel van Lockpicks.nl aan. Ik bestel hier zelf al jaren mijn tools en de eigenaars zijn zeer betrokken. Ze beoefenen zelf namelijk ook de sport en als je dus vragen hebt dan staan ze altijd paraat om u verder te helpen.