Manieren om thuiswerken efficiënter te maken

Het klinkt natuurlijk heerlijk om thuis te werken. De vraag is of het altijd even efficiënt is. In dit artikel delen we een aantal tips om op een effectieve manier thuis te werken. Het is belangrijk om optimaal te werken om daarna goed te genieten. Thuiswerken maakt het mogelijk om reistijden overbodig te maken. Het is prettig. Even geen zeurende collega’s om je heen om meters te maken. Laten we snel de tips delen.

Goed plannen is het halve begin

Het is belangrijk om te plannen wat je gaat doen als je gaat thuiswerken. Zeker als je normaal iemand in de omgeving hebt welke je dagelijks aanstuurt is het belangrijk om dit zelf goed te doen. Plan de werkzaamheden goed en nauwkeurig in. Gebruik een weekplanner en maandplanner om het grote plaatje niet uit het oog te verliezen. Plan het werk in blokken van twee uur in.

Een to do list

Aansluitend op de planning is het goed om een to do list te hebben. Wat moet er allemaal nog gebeuren en wat ga je vandaag afvinken? Het zorgt voor rust. Het is ook een prettig gevoel om wat af te vinken. Het zorgt voor een chemische reactie, waardoor je nog meer wilt afvinken van het lijstje.

Haal alle afleiding weg

Het is belangrijk om toegang te hebben tot het internet. Je wilt de website kunnen bezoeken en ook de zakelijke e-mail. Een goede webhosting zorgt ervoor dat dit allemaal kan. Facebook, LinkedIn en Twitter zijn echter afleidingen waar je jezelf tegen moet beschermen. Voordat je het weet ben je vele uren bezig met het vinden van een oude vriend in plaats van een belangrijke opdracht. Vertel anderen in huis ook dat ze je niet mogen afleiden en dat je aan het werk bent. Het schept duidelijkheid en men weet dat ze niets van je mogen verwachten.