Minimalistische deurknoppen

Tegenwoordig leven mensen steeds minimalistischer. Dit houdt in dat men minder, maar vaak duurzamere spullen koopt. Spullen worden niet bij het oud vuil gegooid, maar krijgen een tweede leven in bijvoorbeeld de kringloopwinkel.

Het minimalistische leven geldt niet alleen voor bijvoorbeeld het eten van groentes, maar kan zelfs in de praktijk worden gebracht in het interieur van een woning. Veel mensen vinden een minimalistische inrichting saai, maar toch is er met een paar trucs best iets leuks van te maken. Tegelijkertijd bestaan er natuurlijk ook mensen die een minimalistisch interieur erg mooi vinden.

Wat is een minimalistisch interieur?

Een minimalistisch interieur is een interieur waarin zo min mogelijk te zien is. Het gaat dus vooral om de essentie van wonen. Er liggen geen kabels of rommel op de vloer en in de woonkamer vind je alleen wat meubelen die je nodig hebt om normaal te wonen. Bijvoorbeeld een bank of een tv-kastje. Dergelijk meubilair moet uiteraard wel comfortabel zijn.

Bij een minimalistisch interieur blijven planken en open kasten leeg, maar kan er wel een mooi vormgegeven lamp worden geplaatst. De muren zijn vaak strak en wit, voorzien van een enkel schilderij.

Minimalistische deurknoppen

Binnen het interieur moet alles kloppen. Bij een minimalistisch interieur valt immers een opvallende deurklink onmiddellijk uit de toon. Het gaat hier niet alleen om de woonkamer deur, maar ook de deuren van bijvoorbeeld kastjes. Het mooiste is iedere kast en deur te voorzien van dezelfde minimalistische deurknop.

Bij de aanschaf van zo’n deurknop is het slim te letten op de materialen waarvan de knop gemaakt is. In veel gevallen gaat het hier om chroom en nikkel, omdat dit erg strak staat. Eventueel is een roestvrijstalen deurknop ook een optie. In veel gevallen gaat het niet alleen om het materiaal dat binnen het idee van minimalisme past, maar ook de vormgeving van de knop is belangrijk.

Zo zijn er deurknoppen die veel weg hebben van een vlinderkraan. Dergelijke knoppen vallen weinig op, maar zijn toch heel gebruiksvriendelijk. Een andere mooie deurknop, is een naar buiten afgeronde deurknop. Die geven de deur een dure en luxe uitstraling. De deurknop is zo gemaakt, dat een ovale deurknop maar aan één kant eindigt. Wie liever de traditionele deurknop heeft, kan daar ook voor kiezen. Minimalistisch betekent vaak strakke vormen en ronde deurknoppen zijn dat vaak niet, maar toch is daar een oplossing voor. Kies voor een ronde deurknop, gemaakt van minimalistisch materiaal dat duurzaam is, en bovendien kwalitatief goed oogt.

Niet uit de toon vallen

Een minimalistisch interieur kan erg mooi zijn, maar er schuilt tegelijkertijd ook een gevaar. Hoe meer je weglaat, hoe meer accent je legt op kleine details. Alles wat niet gebruikt wordt, moet worden weggelaten. Daardoor valt het oog van de bezoeker vaak meer op bepaalde details. Een deurknop in een woonkamer is een vereiste, maar uiteraard moet deze wel binnen de stijl passen. Dat betekent dus: strakke vormen, gemaakt van duurzaam materiaal.