Waarom zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen omdat panelen meer opleveren dan het rendement op een spaarrekening. In het nieuws wordt vaak gemeld hernieuwbare energie in opmars is. In dit artikel wordt omschreven waarom zonnepanelen aan de hand van voor- en nadelen aantrekkelijk zijn.

Nadelen van zonnepanelen

Zonnepanelen kennen weinig nadelen, toch zijn er een aantal puntjes waardoor mensen twijfelen over de investering. Een zonnepanelen installatie vergt een flinke investering. Niet iedere particulier heeft zomaar een paar duizend euro los te besteden. Wanneer u in zonnepanelen investeert komt u in aanmerking voor een subsidie. Verder is het vaak mogelijkheid om gebruik te maken van een financieringsregeling. Met behulp van deze regeling kunt u zonnepanelen tegen een zeer lage rente aanschaffen. Naast de financieringsregeling kunt u ook de btw terugvragen van uw zonnepaneleninstallatie. Zonnepanelen zijn een investering die zichzelf vanzelf terugverdienen. Hoe sneller u start, hoe eerder u kunt profiteren van het rendement.

Voordelen van zonnepanelen

Er zijn ontelbare voordelen van zonnepanelen op te noemen. Waarschijnlijk kent u het gros van de voordelen al. Hier alsnog een aantal duurzame en financiële voordelen op een rijtje:

Bijdragen productie duurzame energie

De bewustwording van het belang van duurzame energie dringt bij steeds meer mensen door. Zonnepanelen kunnen positief bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Wanneer u een zonne-installatie heeft van 10 panelen, kunt u per jaar 1.157,2 kg CO2 uitstoot besparen. De uitstoot staat gelijk aan een gemiddelde personenauto die 45 uur non-stop rijd.

Onafhankelijkheid van energieleveranciers

Doordat mensen met zonnepanelen in staat zijn hun eigen energie op te wekken, zijn zij niet afhankelijk van energieleveranciers. Mensen met zonnepanelen zijn niet afhankelijk van prijsfluctuaties en kunnen dus de prijs voor energie zelf bepalen.

Financiële voordelen zonnepanelen

Zoals de eerste zin van dit artikel luid, is het rendement op een investering in zonnepanelen te vergelijken met een rendement van 5 procent op een spaarrekening. De basisrente op een gemiddelde spaarrekening is niet hoger dan 1 procent. U kunt dus 5 keer zoveel verdienen aan het investeren in zonnepanelen als wanneer u uw geld op uw spaarrekening laat staan.