Duurzame tuin met overkapping

De zomer hebben we net achter de rug en in dit artikel gaan we het alweer hebben over ideeën voor het voorjaar. Namelijk wat je met je tuin aan moet. Heb jij wel eens nagedacht over een tuin overkapping zodat jij hier heerlijk kan zitten met de zomer avonden. Zelfs te gebruiken als opslagplek voor in de winter. In dit artikel noemen we de voor-en nadelen van zo’n veranda.

Waarom wel!?

Tuinoverkappingen breiden jouw ruimte buiten uit, s winters kun je er droog zitten en spullen in kwijt. In de zomer is het vooral een pretje wanneer je graag in de schaduw wilt zitten. Ook heb je op regenachtige dagen in de zomer een droog plekje waar je kunt zitten.

Het duurzame aan een tuinoverkapping is dat jouw buitenmeubels langer goed blijven, ze staan droog en beschimmelen en verrotten zo niet.

Echter..

Een tuinoverkapping kan natuurlijk uw zicht doen verkleinen een losstaande overkapping heeft veel ruimte nodig, waardoor een deel van uw tuin verloren gaat aan terras.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een tuinoverkapping die tegen uw woning aan staat.

Materialen

Ze zijn te vinden en te maken in allerlei maten en materialen, de meest gebruikte zijn aluminium en natuurlijk hout. Met blokhout zijn er erg mooie landelijke hutten te maken.

Denk bij het aanschaffen ook aan een recht of schuin dak, wat past in de tuin en wat voor dak heeft uw huis eigenlijk zelf.

Een houten overkapping heeft het voordeel dat hij erg gemakkelijk geschilderd kan worden in bijvoorbeeld zwart of wit.

Wat voor soort overkapping u ook kiest, kies voor een stevige kwaliteit en het liefst maatwerk. Dan blijft de overkapping het langst goed en dan zullen ook uw tuinmeubelen het langst goed blijven!