Graszoden of kunstgras

Voor veel mensen gaat er niets boven natuurlijk echt gras is de tuin, toch wordt kunstgras steeds populairder door het gemak. Wat zijn de verschillen tussen kunstgras en graszoden? En wat zijn de grootste voordelen van beide?

Verschillende soorten graszoden

Bij graszoden zijn er drie verschillende soorten gras, namelijk: speelgras, schaduwgras en siergras. Speelgras is voor intensief gebruik. En siergras bestaat uit een heel fijn grassoort dat niet geschikt is voor gebruik, dit gras kan je dan ook niet betreden.

Onderhoud graszoden

Graszoden is natuurlijk gras, waardoor er onderhoud nodig is om een mooi gazon te behouden. In het groeiseizoen is het nodig om een keer per week te maaien en af en toe te sproeien bij droog weer.

Kunstgras onderhoud

Hierboven noemde we het gemak van kunstgras al als groot voordeel. Kunstgras hoef je niet te onderhouden, het is het hele jaar door groen. Het enige wat gedaan hoeft te worden is af  en toe opgeborsteld worden met een harde bezem. Ook dat er geen onkruid groeit in kunstgras is een groot voordeel.

Kunstgras en graszoden kopen

Beide hebben hun voor- en nadelen. Graszoden zijn natuurlijk en een stuk goedkoper. Kunstgras is daar in tegen erg gemakkelijk te onderhouden, sterker nog.. je hoeft er eigenlijk niet meer naar om te kijken. Het kiezen tussen beide is een persoonlijke keuze. Bedankt waarvoor je het gras wilt gebruiken en maak op basis daarvan een keuze. Wij hebben de beste webshops voor graszoden en kunstgras voor je opgezocht.