Houten tuinpalen kopen

Online bestellen van tuinpalen wordt steeds meer gedaan. Het is voordelig en bespaart u een hoop sleurwerk. Heel wat voordelen dus! Maar welke mogelijkheden voor houten tuinpalen zijn er?

Verschillende soorten tuinpalen

Er bestaan verschillende soorten tuipalen. Er zijn verschillende materialen, kleuren, vormen en lengtes. Een eerste onderscheid kan worden gemaakt tussen geïmpregneerd hout en andere soorten hout.
Geïmpregneerde tuinpalen zijn behandelt met een impregneerproduct. Dit maakt de palen onder andere waterafstotend, brandvertragend en bestand tegen schimmels. Hierdoor kan de duurzaamheid van het hout worden verhoogd. De prijs van geïmpregneerde tuinpalen bedraagt tussen €1,50 en €16,00, afhankelijk van de lengte.
Tuinpalen kunnen voorkomen in verschillende vormen. Voornamelijk wordt gebruik gemaakt van ronde en gepunte palen. Echter zijn er ook vierkante palen, half ronde palen en palen met gleuven. Hierdoor kan elke constructie worden voorzien van kwaliteitsvolle tuinpalen.

Soorten houten tuinpalen

Tuinpalen voor tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten met verschillende eigenschappen.
Kastanjehouten palen zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden en zeer geschikt voor ons klimaat. Er hoeft aan deze soort weinig onderhoud te gebeuren en bovendien is deze milieuvriendelijk omdat er geen chemische behandelingen nodig zijn. De prijs varieert tussen €4,00 en €34,00 per paal.
Acaciahout of Robiniahout is zeer duurzaam en bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze palen zijn geschikt om onbehandeld de tand des tijds te doorstaan. Voor Acaciahouten tuinpalen moet je zo´n €4,00 à €12,00 rekenen.
Douglashouten tuinpalen kennen een onbehandelde levensduur van 10 tot 15 jaar. Douglashout is één van de hardste Europese naaldhoutsoorten en is gekend om zijn duurzaamheid en stabiliteit. De prijs per tuinpaal van 1m95 varieert tussen €17,00 en €20,00.
Hardhouten palen zijn weer-, water- en windbestendig. Gekend om hun duurzaamheid gaan deze ten minste 25 jaar mee en zijn onderhoudsarm. Hardhout komt het vaakst voort van loofbomen en bezitten een bovengemiddelde hardheid. De prijs voor een hardhouten tuinpaal van 2m45 bedraagt ongeveer €16,90.